Ana SayfaFinans KulisMurat Ülker yeni planlarını açıkladı!---

Murat Ülker yeni planlarını açıkladı!

13 / 13
Murat Ülker yeni planlarını açıkladı!
02 Şubat 2015 - 13:07 www.finansgundem.com

"HANGİ İŞİN DOĞRU OLDUĞUNU, İŞİN DETAYINI BİLİRİM"

-2007 den sonra yurtdışından satın almalara baktığımız zaman 5 milyar dolara yakın yatırımdan bahsediyorsunuz, önümüzdeki dönemde bu yurtdışı operasyonlarının ciro içindeki payı ne olur?

-Bilmiyorum. Global olmam gereken nokta bu. Ben şimdi strateji, bütçeler. uzun vadeli planlar deyince o kadar çok şey bilmem. Ama parayı nereden kazandığımı bilirim. Hangi işin doğru olduğunu, nasıl yapıldığını bilirim ve bunları ve detayından bilirim. 0 benim için daha mühim. Çünkü o detaylar düzgün olursa işin kendisi de düzgün oluyor. Şu anda bizim bisküvi ve çikolata işimizin üçte ikisi yurtdışında. Farklı pasaportlardan 20 bin kişi yurtdışında. Bu işler büyür mü? Büyür, çünkü dünyanın geri kalanı daha büyük. Fabrikalarımızın, şirketlerimizin olduğu yerde 4 milyar insan yaşıyor. Bunların pek az kısmına mal yetiştirebiliyoruz. Bunu arttırabilirsek ilerde daha iyi bir yere geliriz.

 "BEŞ YILDA 500 MİLYON DOLARLIK SİNERJİ YARATILACAK'

-UB'yi  70 yıllık birikimle aldık demiştiniz. Bu 70 yıllık birikimle satın aldığınız şirketle nasıl bir işbirliği, sinerji yaratılabilecek?

-Ona hemen başladık. İlk toplantıyı arkadaşlarımız geçtiğimiz günlerde yaptı. Bu sinerjinin meyvelerini bu yıl içinde yemeyi düşünüyoruz. Beş yılda 500 milyon dolarlık bir sinerji yaratacağımızı düşünüyoruz. Buna ilişkin hazırladığımız 20 maddelik bir çalışmamız, planlarımız var. O maddeleri tek tek nasıl yapabiliriz diye üzerinde çalışıyoruz. Bir kısmına olur dedik, bir kısmına şöyle yapsak daha mı iyi olur diye araştırıyoruz. Bir kısmını karşı tarafa söyledik. Belki onların da olur olmazları olacak. Hep beraber bakacağız. Kervan şu anda dağınık duruyor, yavaş yavaş yolda dizilecek.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster