Ana SayfaBankacılık‘Mobil Bankacılık’ta Akbank teknolojisi ---

‘Mobil Bankacılık’ta Akbank teknolojisi

7 / 7
‘Mobil Bankacılık’ta Akbank teknolojisi
01 Ekim 2014 - 07:49 www.finansgundem.com

DİJİTAL DÜNYA, DİJİTAL BANKACILIK NOTLARI…

Digital Native diye bahsedilen kitle dijital teknolojilerin kullanılmaya başlanmasında sonra doğmuş ve bu teknolojileri kolaylıkla kullanmakta sıkıntı yaşamayan nesile deniyor. Genelde 1985 ve sonrasında doğan kitle ‘digital native’ olarak anılıyor, 1985 öncesinde dünyaya gelenler ise tam tersi ‘digital immigrant’ olarak anılıyor. Bunlar da teknolojiye doğuştan değil sonradan adapte olan kitle olarak geçiyor literatürde. Bununla ilgili yapılan araştırmalardan aldığımız örnek başlıklar şöyle:

*Akıllı telefon özelinde incelendiğinde, Dünyada her 4 kişiden biri akıllı telefon sahibi. Ülkemizde ise nüfusun %45’i akıllı telefon sahibi. Türkiye ise akıllı telefonu en çok kullanan ilk 50 ülkeden biri. (Kaynak: Nielsen Smartphone Insights report)

*Türkiye internet kullanımında dünya ortalamasının üstüne çıkıyor ve nüfusun yarısı internet kullanıyor.

*25 yaşın altındaki gençlerin %81’i akıllı telefonuyla birlikte uyuyor.

*Gençlerin %74’ü uyanır uyanmaz ilk akıllı telefonunu kontrol ediyor.

*Gençlerin %97’si mesajlarını kontrol etmek için tuvalette bile akıllı telefon kullanıyor.

*Japonya’da yapılan bir araştırmada akıllı telefonlarla birlikte büyüyen neslin başparmakları çok daha hızlı ve kaslı olduğu ortaya çıktı.

*Gençler bir yeri işaret ederken veya kapı zili çalarken başparmaklarını kullanıyorlar.

*Bugün bankamızda yapılan tüm işlemlerin %91’i internet ve mobil gibi Direkt Bankacılık Kanalları üzerinden gerçekleşiyor. 

*2015 yılında mobil bankacılığı kullanan müşteri adedimiz, internet kullanımını geçecek.

*Dünyada mobil gelişiyor ancak uygulamaların % 65’i hiç açılmıyor. Bu nedenle, müşterinin severek ve kolaylıkla kullanacağı uygulama geliştirmek önemli.

*Akbank olarak Direkt Bankacılık kanallarında tüm kanallarımız birbiriyle iletişim halinde. Bu da müşterilerimiz hangi kanalı kullanırsa kullansın aynı kalitede hizmet almasını, yaşadığı herhangi bir problem varsa hızlı bir şekilde çözüm bulabilmesini sağlıyor. Örn; ATM’de parası sıkışan biri çağrı merkezini aradığında önceliklendiriliyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster