Ana SayfaBankacılık‘Mobil Bankacılık’ta Akbank teknolojisi ---

‘Mobil Bankacılık’ta Akbank teknolojisi

4 / 7
‘Mobil Bankacılık’ta Akbank teknolojisi
01 Ekim 2014 - 07:49 www.finansgundem.com

“GELECEĞİN BANKA MÜŞTERİLERİ AKILLI TELEFONLARIYLA İÇ İÇE YAŞIYOR”

Türkiye'nin internet kullanımında dünya ortalamasının üstünde olduğuna ve nüfusun yarısının internet kullanmakta olduğuna da işaret eden Oğuz, "25 yaşın altındaki gençlerin yüzde 81’i akıllı telefonuyla birlikte uyuyor" dedi. Oğuz şu bilgileri verdi:  "Gençlerin yüzde 74’ü uyanır uyanmaz ilk akıllı telefonunu kontrol ediyor. Gençlerin yüzde 97’si mesajlarını kontrol etmek için tuvalette bile akıllı telefon kullanıyor. Japonya’da yapılan bir araştırmada akıllı telefonlarla birlikte büyüyen neslin baş parmaklarının çok daha hızlı ve kaslı olduğu ortaya çıktı. Gençler bir yeri işaret ederken veya kapı zili çalarken başparmaklarını kullanıyorlar. Geleceğin banka müşterileri olan gençlerimiz akıllı telefonlarıyla iç içe yaşıyor; bu da mobil bankacılıktaki yatırımlarımızı destekliyor." Orkun Oğuz, gençlerin mobile ilgilerini temel alarak başlattıkları bir uygulama ile beğeni kazandıklarına da işaret ederek, "Mevcutta 3 üniversite ATM’mizde (Boğaziçi, ODTÜ ve İTÜ) Akbank Direkt Mobil kullanan müşterilerimize wi-fi hizmeti sağlıyoruz. Önümüzdeki dönemlerde bunun kullanım alanını genişleteceğiz" dedi.

"Akbank Direkt Mobil uygulamamız ile 1 numarayız, hedefimiz kalıcı liderlik"

Sözlerini, "Dünyada ve Türkiye’de mobilin hızla büyümeye devam edeceğini biliyoruz" diye sürdüren Orkun Oğuz, "Bu alanda gelişmiş ülkelere kıyasla çok daha fazla potansiyelimiz olduğunu görüyoruz. Araştırmalar da gösteriyor ki önümüzdeki bir kaç yılda Türkiye’de her iki kişiden biri akıllı telefon kullanacak. Biz de bu gelişmeleri takip ediyoruz ve önümüzdeki dönemde de müşterilerimizin farklı platformlarda ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri ve bunu yaparken kullanmaktan keyif alacakları servisleri müşterilerimizle buluşturmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster