Ana SayfaBankacılık‘Mobil Bankacılık’ta Akbank teknolojisi ---

‘Mobil Bankacılık’ta Akbank teknolojisi

3 / 7
‘Mobil Bankacılık’ta Akbank teknolojisi
01 Ekim 2014 - 07:49 www.finansgundem.com

“WIDGET İLE İHTİYAÇLARA YÖNELİK EN HIZLI ERİŞİMİ SAĞLIYORUZ”

Widget (Araç Takımı)  uygulamasını hayata geçiren ilk bankanın da yine Akbank olduğunu belirten Oğuz, şöyle konuştu: “Akbank Direkt, yalnızca iOS 8 kullanıcılarına sunulan Widget  ile uygulamaya girmeden kullanıcıya telefonun ana ekranından sık kullandığı döviz kurları ve hisse fiyatları bilgisine hızlı ulaşım olanağı sağlıyor. Akbank Direkt, ayrıca uygulama içindeki Widget ayarları ile kullanıcılara Widget’ın sunduğu hizmetleri değiştirme imkanı sunuyor. iOS 8 işletim sistemindeki cihazlarına Akbank Direkt uygulamasının güncel versiyonunu yükleyen kullanıcılar Widget’ı kullanabiliyor. Türkiye’de ilk kez sunulan Widget hizmetimizi iOS 8 İşletim sistemindeki cihazlar üzerinden kullanabilmek için müşteri olma zorunluluğu da bulunmuyor. Bu kullanıcılar, iOS cihazdaki uygulamada yer alan “Düzenle/Edit” butonu ile Widget içeriğini de düzenleyebiliyorlar Tek şifre kullanmayan ya da Akbank müşterisi olmayan Akbank Direkt kullanıcıları, buradan dolar, euro ve altın ile Akbank, Brisa ve Çimsa hisse senetlerinin fiyatlarını görüntüleyebiliyor ve en yakın Akbank ATM/Şube bilgisine ulaşabiliyorlar. Akbank müşterileri iOS 8 sistemine yönelik yeni geliştirilen "Widget" seçeneğiyle, Akbank Direkt Mobil’e giriş yapmadan, Akbank Direkt ile entegre olarak sık kullandığı döviz kurları, hisse senedi fiyatları gibi bilgileri görüntüleyebiliyor ve Türkiye'de ilk ve tek olarak, diledikleri zaman kendilerine sunulan hizmetleri değiştirebiliyorlar.”

"Gelecekte yalnız bankacılık değil birçok sektör mobilde olacak"

Açıklamasında gelecekte yalnızca bankacılığın değil, birçok sektörün "mobil”de olacağını vurgulayan Orkun Oğuz, "Dünyada her 4 kişiden biri akıllı telefon sahibi ve bu oran hızla artıyor ve bu yarışta Türkiye de önde gidenler arasında yer alıyor“ dedi ve ekledi: "Bugün bankamızda yapılan tüm işlemlerin yüzde 91’i internet ve mobil gibi Direkt Bankacılık kanalları üzerinden yapılıyor. 2015 yılında mobil bankacılığı kullanan müşteri adedimizin İnternet Bankacılığı kullanan müşteri adedimizi geçmesini bekliyoruz.  Direkt Bankacılık kanallarında tüm kanallar birbiriyle iletişim halinde. Ülkemizde ise nüfusun yüzde 45’i akıllı telefon sahibi ve potansiyel  hızla artıyor; bu da bize mobil bankacılıkta yeni alanlar açıyor."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster