Ana SayfaMakro EkonomiMerkez bankaları gelecek yıl nasıl bir seyir izler?---

Merkez bankaları gelecek yıl nasıl bir seyir izler?

25 / 26
Merkez bankaları gelecek yıl nasıl bir seyir izler?
23 Aralık 2019 - 17:15 www.finansgundem.com

Çekya Merkez Bankası

Başkan: Jiri Rusnok
Mevcut gösterge faiz: % 2
2020 yılı sonu için tahmin: % 2 

Çekya Merkez Bankası, Avrupa'da faiz artırımına gidilip gidilmemesini tartışan sadece birkaç merkez bankasından biri, ancak banka faizi önümüzdeki yıl boyunca sabit tutma sonucuna varabilir. Gösterge faizi Mayıs ayında son 10 yılın en yüksek seviyesine yükseltmesinin ve 2017 yazından bu yana sekizinci faiz artırımını gerçekleştirmesinin ardından, politika yapıcıları faiz değiştirmedi. 

Bazıları AB'nin en düşük işsizlik oranının yönlendirmesi ile hedef seviyenin üzerinde seyreden enflasyonu düşürmek için daha sıkı bir para politikası çağrısında bulunmakta be bankanın kendi tahmini Mart sonuna kadar iki faiz artırımı öngörmekte. Ancak para politikası komitesinde çoğunluk, ihracata dayalı ekonominin başta Almanya olmak üzere temel ticaret ortaklarından gelen zayıf talepten olumsuz etkilenebileceği ve ticaret savaşları ve Brexit gibi jeopolitik risklerle karşı karşıya olduğu görüşü ile faiz artırımına gidilmesine ilişkin teklifi reddetti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster