Ana SayfaMakro EkonomiMerkez bankaları gelecek yıl nasıl bir seyir izler?---

Merkez bankaları gelecek yıl nasıl bir seyir izler?

24 / 26
Merkez bankaları gelecek yıl nasıl bir seyir izler?
23 Aralık 2019 - 17:15 www.finansgundem.com

Polonya Merkez Bankası

Başkan: Adam Glapinski
Mevcut gösterge faiz: % 1.5
2020 yılı sonu için tahmin: % 1.5 

Gösterge faizinin Mart 2015'ten bu yana rekor düşük seviye olan yüzde 1.5'te tutulması ile birlikte, Polonya tarihinin en uzun istikrarlı borçlanma maliyeti dönemini yaşıyor. Merkez bankasının değerlendirmeleri baz alındığında, bu sabit duruş görülebilir bir gelecek için devam edecek.

Enflasyon, bu yıl altı yılın en yüksek seviyesini görmesine rağmen, merkez bankasının tolerans bandında kalmaya devam ederken, Avrupa Birliği'nin en büyük doğu Avrupa ekonomisi olan bu ülke son üç yılın en yavaş büyümesini gerçekleştiriyor. Birbirleri ile çelişen faktörler faizlerde değişiklik olasılığını azaltıyor ve Başkan Adam Glapinski'nin uzun süredir sürdürdüğü sabit kalmanın dengeli ve süregelen bir büyümeyi sağladığı yolundaki görüşünü güçlendiriyor. Aralık ayının başında, Glapinski enflasyonun gelecek yıl sadece hafifçe hedefi aşacağını kaydetti ve "Bu nedenle yalnızca faizlerde her iki yönde de bir değişikliğim gerekli olmadığını tekrarlayabilirim" dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster