Ana SayfaMakro EkonomiMerkez bankaları gelecek yıl nasıl bir seyir izler?---

Merkez bankaları gelecek yıl nasıl bir seyir izler?

23 / 26
Merkez bankaları gelecek yıl nasıl bir seyir izler?
23 Aralık 2019 - 17:15 www.finansgundem.com

Yeni Zelanda Merkez Bankası

Başkan: Adrian Orr
Mevcut gösterge faiz: % 1
2020 yılı sonu için tahmin: % 0.75 

Yeni Zelanda ekonomisinin zoru atlatmış olabileceğine ilişkin işaretler, ekonomistlerin büyük kısmının bankanın 2020 yılında daha da faiz indirimlerine gideceğine ilişkin beklentilerini sadece bir indirime düşürmelerine neden oldu. Bu görüş, Başkan Adrian Orr'un beklenenden daha zayıf seyreden bankalar için yeni sermaye kuralları duyurması ile güçlendi. Böylelikle bankaların borçlanma maliyetlerini artıracağı ve bunun sonucu para politikasından bir dengeleme gerekeceği endişeleri azaldı. 

Hükümet ayrıca Yeni Zelanda Merkez Bankası'nın büyümeyi desteklemek için daha fazlasını yapması gerektiği şeklindeki baskıları azaltabilecek bir mali harcama planı da duyurdu. Buna karşın, aşağı yönlü riskler devam ediyor ve faizin daha da düşürülmesi için alanın kısıtlı olması ile birlikte, merkez bankası, ihtiyaç duyarsa, gelecek yılın başlarında olağan dışı politika seçeneklerini masaya yatıracağını kaydetti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster