Ana SayfaMakro EkonomiMerkez bankaları gelecek yıl nasıl bir seyir izler?---

Merkez bankaları gelecek yıl nasıl bir seyir izler?

19 / 26
Merkez bankaları gelecek yıl nasıl bir seyir izler?
23 Aralık 2019 - 17:15 www.finansgundem.com

Arjantin Merkez Bankası

Başkan: Miguel Pesce
Mevcut gösterge faiz: % 0.58
2020 yılı sonu için tahmin: Mevcut değil 

Arjantin'de kısa bir süre önce merkez bankası başkanlığına getirilen Miguel Pesce, ekonominin krizde olması ve enflasyon oranının yüzde 50'nin üzerinde seyretmesinden dolayı oldukça zor bir görev ile karşı karşıya. Pesce fiyat artışlarını 2021'in sonuna kadar tek haneye düşürmeyi hedefliyor ve hem para politikası hem de Devlet Başkanı Alberto Fernandez yönetimi tarafından ortaya konulan "toplumsal mutabakat"ın bunun bir parçası olacağını söyledi. 

Fernandez bu ay göreve geldi ve seçim kampanyası sırasında, danışmanları merkez bankasının Arjantin pesosunu ihracatı desteklemek ve ekonomiyi yukarı çevirmek için göreceli olarak düşük seviyelerde tutmaya çalışacağını söyledi. Bu strateji Döviz piyasasına müdahaleyi gerektirecek. 

Enflasyonu kontrol altında almak için, merkez bankası parasal toplamları sınırlamaya yönelebilirken, hükümet fiyatları istikrarlı tutmak için üretken sektör ile anlaşma yapmaya çalışacak.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster