Ana SayfaMakro EkonomiMerkez bankaları gelecek yıl nasıl bir seyir izler?---

Merkez bankaları gelecek yıl nasıl bir seyir izler?

18 / 26
Merkez bankaları gelecek yıl nasıl bir seyir izler?
23 Aralık 2019 - 17:15 www.finansgundem.com

Avustralya Merkez Bankası

Başkan: Philip Lowe
Mevcut gösterge faiz: % 0.75
2020 yılı sonu için tahmin: % 0.75 

Avustralya Merkez Bankası, ilave para politikası teşviğinin ortodoks olmayan politikaya doğru değişimini gerektirecek, Başkan Philip Lowe tarafından yüzde 0.25 nakit faizi (gösterge faiz) olarak hesaplanan efektif alt sınıra yaklaşıyor. Lowe, olağan dışı araçların kullanıldığı rotaya girmek zorunda kalmalarını beklemediğini, ancak böyle bir durum olursa kendi yaklaşımının parasal gevşemenin bir versiyonu olacağını söyledi.

Avustralyalı ekonomistler arasında, hükümetin direnç gösterdiği maliye politikası teşviklerinin olmaması halinde, Avustralya Merkez Bankası'nın muhtemelen bir noktada parasal genişlemeye dönmek durumunda kalacağı yönünde fikir birliği oluşuyor. Büyüme zayıf, işletme ve tüketici güveni yumuşak ve işsizliğin hafifçe yükselmesi bekleniyor. Kendisini "bardağın dolu tarafını gören bir iyimser" olarak tanımlayan Lowe, ekonominin hassas bir dönüm noktasında olduğunu düşünüyor. 

Bu nedenle, analistlerin büyük kısmı aynısının daha fazlasını bekliyor; zayıf bir ekonomi devam eden bir merkez bankası teşviğini gerektiriyor. Bu beklenti, en kötünün geride kaldığı ve ekonominin 2020 yılında muhtemelen kademeli olarak iyileşeceği görüşündeki merkez bankası ile ters düşüyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster