Ana SayfaMakro EkonomiMerkez bankaları gelecek yıl nasıl bir seyir izler?---

Merkez bankaları gelecek yıl nasıl bir seyir izler?

16 / 26
Merkez bankaları gelecek yıl nasıl bir seyir izler?
23 Aralık 2019 - 17:15 www.finansgundem.com

Nijerya Merkez Bankası

Başkan: Godwin Emefiele
Mevcut gösterge faiz: % 13.50
2020 yılı sonu için tahmin: % 13.50 

Nijerya Merkez Bankası, enflasyon beklentilerinin yükselmesinden dolayı sıkı politika duruşunu sürdürecek. Gıda fiyatları, kaçakçılığı durdurmak için kara sınırlarının kapatılmasından doğan arz kısıtları nedeniyle yükseliyor. Merkez bankası bu sınır tedbirlerinin geçici olduğunu kaydederken, Başkan Godwin Emefiele faiz indirimini sadece enflasyon yüzde 6-9 hedef bandının üst sınırına düşmesi halinde düşünebileceğini söyledi. Enflasyon dört yılı aşkın süredir bu bandın dışında seyrediyor.

Politika faizinin yüzde 13.5 seviyesinde tutulması ayrıca azalan rezervlerden dolayı baskı altında olan Nijerya para birimi nairanın desteklenmesine de yardımcı olacak. Merkez bankası Afrika kıtasının en büyük petrol üreticisi olan bu ülkede ekonomik büyümeyi destekleme konusunda istekli, ancak banka öte yandan muhtemelen, bankaları kredi vermeye ve özel sektör üretimini desteklemeye zorlamak için bu kuruluşların kredi/mevduat rasyolarını yükseltmek gibi geleneksel olmayan politika araçlarını kullanmaya devam edecek.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster