Ana SayfaMakro EkonomiMerkez bankaları gelecek yıl nasıl bir seyir izler?---

Merkez bankaları gelecek yıl nasıl bir seyir izler?

15 / 26
Merkez bankaları gelecek yıl nasıl bir seyir izler?
23 Aralık 2019 - 17:15 www.finansgundem.com

Endonezya Merkez Bankası

Başkan: Perry Warjiyo
Mevcut 7 gğnlük ters repo faizi: % 5
2020 yıl sonu için tahmin: % 4.75 

Agresif bir genişleme patikası izleyen Endonezya Merkez Bankası cansız büyümeyi teşvik etmek için borçlanma maliyetlerini Temmuz'dan beri 100 baz puan düşürdü. Güneydoğu Asya'nın yüzde 5 civarında büyüyen en büyük ekonomisi diğerlerine kıyasla iyi durumda. Küresel yavaşlama ve ABD – Çin ticaret savaşının etkilerini hisseden Endonezya'nın ihracat artışı art arda 13. ayda da daraldı. 

Ekonominin bu yıl 2017'den beri en yavaş büyümesini kaydetmesi beklenirken, Başkan Perry Warjiyo -verilere bağlı olmakla birlikte- daha fazla faiz indiriminin yolda olduğunun sinyalini verdi. Aynı zamanda enflasyon, Endonezya standartlarına göre düşük ve daha da ılımlılaşarak bankanın 2020 için yüzde 2 – 4 aralığında yeni bir enflasyon hedefi belirlemesine neden olması bekleniyor. Hedefin bu yılki yüzde 2.5 – 4.5 aralığından aşağı çekilmesi daha fazla faiz indirimi için alan olduğu anlamına gelecektir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster