Ana SayfaMakro EkonomiMerkez bankaları gelecek yıl nasıl bir seyir izler?---

Merkez bankaları gelecek yıl nasıl bir seyir izler?

14 / 26
Merkez bankaları gelecek yıl nasıl bir seyir izler?
23 Aralık 2019 - 17:15 www.finansgundem.com

Meksika Merkez Bankası

Başkan: Alejandro Diaz de Leon
Mevcut gecelik faiz: % 7.25
2020 yıl sonu için tahmin: % 6.5 

Meksika Merkez Bankası enflasyonun yüzde 3 hedefine ulaşması ve ekonomik büyümenin yataylaşmasının ardından 2019'da faizi on yılın zirvesinden 1 yüzde puanı indirdi. 2020'de sınırlı bir ekonomik sıçrama beklentisiyle birlikte politika yapıcıların genişlemeyi sürdüreceği tahmin ediliyor. 

Meksika Merkez Bankası enflasyonun gelecek yılın ilk çeyreğinde hafifçe yükselmesini, sonrasında ise hedefe dönmesini bekliyor. Para politikasının kamedeli ayarlamaya ihtiyaç duyduğunu düşünen kurul üyelerinin çoğu çeyrek puanlık indirimler için oy veriyor. Başkan Andres Manuel Lopez Obrador tarafından atanan politika yapıcıların son dönemde yarım puanlık daha sert indirimler yönünde oy kullanması bankanın 2019'daki genişlemeden sonra dahi kısıtlamacı olmayı sürdürdüğünü gösterdi. Meksika G – 20 ülkeleri arasında en yüksek reel faiz ödeyen ekonomi konumunda bulunuyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster