Ana SayfaYaşam-MagazinMehmet Öz'ün bu öğütlerine mutlaka uyun!---

Mehmet Öz'ün bu öğütlerine mutlaka uyun!

7 / 7
Mehmet Öz'ün bu öğütlerine mutlaka uyun!
01 Mart 2016 - 09:51 www.finansgundem.com

DR. ÖZ'ÜN OFİS EGZERSİZLERİ

a) Ayaklarınız yukarı bakacak şekilde önünüzde ve kollarınız sandalyenin kenarında olacak biçimde ters plank yani ters sınav pozisyonunu alın. b) Dirseklerinizi arkanızdan bükerek bedeninizi alçaltın. Karın kaslarınızı germeye ve vücudunuzu dik tutmaya özen gösterin. c) Başlangıç pozisyonuna geri dönün. d) Beş tekrardan oluşan üç set halinde uygulayın.

DUVAR ŞINAVI

Hedef: Göğüs kasları Tüm gününüzü masa başında geçiremezsiniz bu yüzden sizi ayağa kalkmaya ve sıradaki harekete hazırlanmaya davet ediyorum. Yere yatıp kıyafetinizi kirletmeden sınavın faydalarını göreceksiniz. Doğru yaptığınız takdirde duvar sınavı tüm üst bedeni çalıştırır.

a)Duvardan kol mesafesi uzaklıkta dik bir şekilde durun. Ellerinizi omuz yüksekliğinde duvara yaslayın. b)Karın kaslarınızı sıkın ve kollarınızı dışa doğru 90 derece bükerek duvara doğru kendinizi itin. c)Kendinizi tekrar dik pozisyona itin. d)Beş tekrardan oluşan üç set halinde uygulayın.

BACAK KALDIRMA

Hedef: Üst bacak kasları Üst bacak kaslarını çalıştıran bu hareket için ofisteki sandalyenize oturup yaslanın. Dışarıdan dikkat çekmeyen bu hareketle iş yerinde tuhaf bakışlara maruz kalmayacak ama kaslarınızın çalıştığını hissedeceksiniz.

a) Ayaklarınızı yere sabitleyin ve dik bir şekilde oturun. b) Sağ bacağınızla başlayarak, yere paralel olacak şekilde düzleştirin. c) Hızlı bir şekilde yukarı ve aşağı kaldırıp indirin. d) Sol bacakla tekrar edin. e) Her bir bacak için 10 tekrardan oluşan üç set uygulayın.

MİNİ MEDİTASYON

Egzersiz yaparken meditasyonu dâhil etmiyorsunuz değil mi? Bu son adımı atlamak istemeyeceğinizi garanti ediyorum. Kısa bir meditasyon arası konsantrasyonunuzu yeniden toparlayıp enerjinizi geri kazanarak günün geri kalan kısmıyla ilgilenmenize yardımcı olur. Bu saydıklarım yeterinde ikna edici değilse bunu ciğerleriniz için bir egzersiz olarak düşünebilirsiniz. Onlar ne kadar güçlü olursa siz de o kadar güçlü olursunuz. a) Diyaframdan derin bir nefes alın. Nefesi burnunuzdan alıp ağzınızdan verin. Havanın ciğerlerinize aşağıdan yukarıya doğru dolduğunu düşünmeye çalışın. b) Ciğerlerinizi çalıştırmak için derin bir nefes alın ve 10 saniye boyunca tutun. Dudaklarınızı kapatarak üfler gibi nefes verin. Bu sayede ciğerlerinizdeki kesecikler açılır ve havayla dolar.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster