Ana SayfaYaşam-MagazinMehmet Öz'ün bu öğütlerine mutlaka uyun!---

Mehmet Öz'ün bu öğütlerine mutlaka uyun!

1 / 7
Mehmet Öz'ün bu öğütlerine mutlaka uyun!
01 Mart 2016 - 09:51 www.finansgundem.com

Dünyaca ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Mehmet Öz, Para Dergisi aracılığıyla iş dünyasının kalbine seslendi. Dr. Öz, yoğun iş temposu ile boğuşan iş insanlarına kalp sağlığını korumak için yapılması gerekenleri anlattı.

Huzurlu ve tatmin edici bir emeklilik çoğu profesyonelin hayali... Ancak hâlâ sağlıklı ve aktifken emekliliğe ulaşmak için çalıştığınız yıllarda sağlıklı seçimler yapmak büyük önem taşıyor. Kalp hastalığı dünya çapında ölüm nedenleri arasında birinci sırada ve çalışan kişinin yaşam tarzı, çoğu zaman kötü beslenme, hareketsiz yaşam, fazla alkol tüketimi ve sigara içmek gibi kalp hastalığı ile doğrudan ilişkili olan alışkanlıklara yöneltiyor. Neyse ki, toplantı arası keklerden, kokteyl saatleri ve son dakika çıkan iş seyahatleri arasında kalbinizi korumak adına yapabileceğiniz birçok şey bulunuyor.

Kalp dostu bir yaşam tarzı öz farkındalık ile başlar. Davranışlarınızdaki sağlıksız kısımları belirleyip bunları tetikleyen faktörleri ortaya çıkardığınızda değiştirmeniz de daha kolay olur. Öncelikle yedikleriniz ve yaptığınız egzersizlerin günlüğünü tutarak başlayın. Bunları not ederken seçimlerinizi etkileyen ruh hali ve düşüncelerinizi de ekleyin. Böylelikle beslenmenizde yeri olmayan önemli bir besin grubunu almıyor olduğunuzu veya önemli işlerinizin yetiştirilmesi gereken zamanlarda total kolesterolü düşürür. Ayrıca yulafı ofisteki mikrodalgada bile hazırlayabilir veya birçok marketten alabilirsiniz. Yalnız ilave şeker ve yapay aroma içermediklerinden emin olun. Eğer ara öğününüzü ofis masasında yapıyorsanız karışık kuruyemişleri tercih edin. Çiğ kuruyemişler kalp hastalığı riskini ve kronik enflamasyonu azaltır.

Müşteri yemekleri gibi etkinliklerde ortalıkta dolanan cezbedici tabaklar veya kokteyllerden uzak durmalısınız. Mönüyü önceden internet üzerinden okuma şansı bulursanız siparişinize önceden karar vermeyi deneyebilirsiniz. Buna benzer durumlarda zeytinyağı ile hazırlanmış yemekler ve tavuk, balık veya soya gibi yağsız proteinler seçmeye özen gösterin.

Konu alkole geldiğinde ise, eğer içmeyi tercih ediyorsanız, kadınlar kendilerini gece başına bir erkekler ise iki kadehle sınırlandırmalı. Son olarak tansiyonunuzu kontrol altında tutmak için tuz tüketiminize dikkat edin. Yemeğinize tat vermek için tuz dökmek yerine, limon, sirke, düşük sodyumlu hardal veya baharatları tercih ederek günlük önerilen 2300 mg sodyum miktarını geçmemeye çalışın.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster