Geçtiğimiz 50 yıl içinde küresel ekonomi ortalama yılda yüzde dört civarında büyümüş olsa da, bu büyüme kesintisiz olmadı.
DÜNYA BANKASI DİREKTÖRÜ M.AYHAN KÖSE – ULUSLARARASI PARA FONU ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ EZGİ. Ö. ÖZTÜRK
1964, küresel ekonominin ikinci dünya savaşından sonra en hızlı büyüdüğü yıllardan biri olarak tarihte yerini aldı. İkinci dünya savaşının ardından, 1950li yıllarda gerçekleşen yeniden yapılandırma çabaları sonucu, Avrupa ve Asya güçlü bir şekilde büyümekte; 1960'larda dünya ekonomisinin üçte birini oluşturan Amerikan ekonomisi o zamana kadar olan en uzun ekonomik genişleme periyodunu yaşamaktaydı.
Dünya ekonomisi son yarım yüzyılda, 1960'ların başında hayali bile zor olan değişikliklere tanık oldu. Kronik kalkınma sorunları yaşayan bazı düşük gelirli ülkeler hızla gelişerek küresel büyümeye en çok katkı yapan oyuncular oldular. Bilim ve teknolojideki ilerlemeler ve hızlı küreselleşme dünya ekonomik düzeninde yapısal değişiklikle re yol açtı. Peki, dünya ekonomisi 1964'ten bu yana nasıl değişti? Bu soruyu, son elli yıldaki büyük değişiklikleri özetleyerek cevaplamaya çalıştık.
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.