Ana SayfaYaşam-MagazinKişiye özgü 7 özellikle kimlik tespiti---

Kişiye özgü 7 özellikle kimlik tespiti

5 / 7
Kişiye özgü 7 özellikle kimlik tespiti
31 Ocak 2018 - 13:30 www.finansgundem.com

Tırnaklar

Parmak izi uzun zamandır en yaygın kimlik tespit yöntemlerinden biri olarak kullanılıyor. Fakat araştırmalar gösteriyor ki tırnaklarda da kişiye özgü kıvrım ve şeritler var.

Doğru ışıkta incelendiğinde, tırnağın şeffaf keratin proteininden oluşan sert kısmında yer alan şekiller ortaya çıkar. Tırnakta oje olduğunda bile bu özgün şekilleri görmek mümkündür. 

Yüzük, orta ve indeks parmağının tırnaklarını tarama yöntemiyle insanlarda doğru kimlik tespiti yapılabileceği belirtiliyor. 

Ancak tırnaklar uzadıkça bu şekiller her altı ayda bir değişir. Bu nedenle araştırmacılar tırnak altındaki deri üzerinde yoğunlaşıyor. Tırnak yatağındaki girinti çıkıntılar kişiden kişiye farklılık gösteriyor ve ömür boyu aynı kalıyor. 

Bir teknoloji şirketi, düşük lazer ile ölçüm yapma yoluyla 'tırnak kimliği' adı verilen yeni bir kimlik tespiti yöntemi geliştirme üzerinde çalışıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster