Ana SayfaYaşam-MagazinKişiye özgü 7 özellikle kimlik tespiti---

Kişiye özgü 7 özellikle kimlik tespiti

3 / 7
Kişiye özgü 7 özellikle kimlik tespiti
31 Ocak 2018 - 13:30 www.finansgundem.com

Vücut kokusu

İster hoşumuza gitsin ister gitmesin herkesin kendisine özgü bir vücut kokusu var. ABD ordu araştırma merkezinin yaptırdığı bir araştırmada, insanların hareket ederken etrafında bıraktığı kimyasallardan kimlik tespiti yapılmasının mümkün olduğu görüldü.

Bristol Üniversitesi'nden araştırmacılar, vücuttan salgılanan 44 bileşime bakarak kişilerin ayırt edilebileceğini ortaya koydu. 

Bazı bilim insanları vücut kokusunun bu özelliğinden dolayı biyometrik pasaportlarda kimlik tespit yöntemi olarak kullanılabileceğine inanıyor.

Yürüme tarzı

İnsanları yürüme biçiminden tespit etme yöntemi on yıllardır biliniyor ve güvenlik güçleri tarafından kullanılıyor.

Farklı kemik yapısından dolayı adım atma sırasında herkesin kendine özgü vücut hareketleri ortaya çıkıyor. Bunların bir kısmı çıplak gözle görülemese de bilgisayarla tespit edilebiliyor. Kişinin yürüyüşü analiz edilerek üç boyutlu kinetik modeller çıkarılarak yürüyen birinin görüntüsü veri tabanıyla kıyaslanıp doğru kimlik tespiti yapılabiliyor. 

Koşma tarzı ise çok daha kişiye özgü bir eylem ve koşma incelenerek rahat kimlik tespiti yapmak mümkün olabiliyor. 

Cep telefonu imalatçıları, kullanıcıları hareketinden tanıyan yeni teknoloji geliştiriyor. Böylece telefonun kayıtlı olduğu kişide olup olmadığı tespit edilebilir. 

Ancak farklı bir ayakkabı giymek veya yağmurda ya da çimende yürümek yürüme tarzının değişmesine neden olabileceği için bu durumlarda yanılma payının nasıl giderilebileceği sorunu üzerinde duruluyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster