Ana SayfaYaşam-MagazinKişiye özgü 7 özellikle kimlik tespiti---

Kişiye özgü 7 özellikle kimlik tespiti

2 / 7
Kişiye özgü 7 özellikle kimlik tespiti
31 Ocak 2018 - 13:30 www.finansgundem.com

Kulaklar

Kulağın kıkırdak yapısının kıvrımları ve çizgileri kişiye özgüdür. 1950'lerden bu yana adli tıpa intikal eden suçlarda kulak tanıma yöntemlerine başvuruluyor. 1998'de ise araştırmacılar bilgisayarların kulak resimlerini birbirinden doğru bir şekilde ayırabildiğini göstermişti. 

Bugün üç boyutlu tarama teknikleri sayesinde kulağın geometrik özellikleri tespit ediliyor ve bunların analizi sayesinde net olmayan bir fotoğrafta bile kişinin kulağından kimlik tespiti yüzde 99,6 doğruluk payı ile 0,02 milisaniyede yapılabiliyor.

İnsan yaşlandıkça kulağı büyüse de orantılar aynı kalır. Fakat kulağın başka ayırt edici özellikleri de vardır. İç kulaktaki mikroskobik tüy hücreleri ses dalgalarının beyinde elektrik sinyaline dönüşmesini sağlar; bu tüylerin titreşim sonucu kendi yarattığı, kulakla duyulmayan, ama hassas mikrofonla tespit edilebilen bir ses de vardır ve bu ses her insanda farklıdır.

Teknoloji şirketi NEC, mikrofon da içeren bir kulaklıkla, kulak boşluğunda yankılanan sesin titreşimlerini inceleyerek yüzde 99 doğruluk oranıyla kimlik tespiti yapabildiğini söylüyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster