Ana SayfaYaşam-MagazinEriğin kilosu 300 liradan satışta---

Eriğin kilosu 300 liradan satışta

2 / 5
Eriğin kilosu 300 liradan satışta
06 Mart 2017 - 17:36 www.finansgundem.com

ERİĞİN MERKEZİ MERSİN VE İLÇELERİ

Erik özel bir iklim istemiyor. Türkiye'de Edirne'den Hakkari'ye her bölgede üretmek mümkün. Eriğin ilk hasadı Mersin'de başlıyor. Bugün ticari olarak da en fazla erik bu ilde üretiliyor. Sonraki dönemlerde Hatay, İzmir. Aydın, Denizli, Bursa, Balıkesir erikleri piyasaya giriyor. Yaz ortasında ise rakımı biraz daha yüksek olan Afyon, Tokat, Amasya, Karaman gibi illerden erikler pazarlara ulaşıyor. 

Eriğin ilk piyasaya çıktığı ilçelerden biri olan Silifke'nin Ziraat Odası Başkanı Cafer Doygun, sezona dönük umutlu açıklamalar yaptı. Silifke'nin erik üretiminde liderliğe geçtiğini belirterek, "Bu yıl iyi bir sezon bekliyoruz. Örtüleri kaldırdık hasada başladık. Sembolik hasadı yaptık. Bu haftadan itibaren hasat başlayacak. Ay sonunda da seraların dışında tarla eriklerimiz piyasaya girecek. İlk ürün 300 TL'ye satıldı. Gerçek fiyat için konuşmak erken. Ürün pazara inince fiyatlar oluşur. Son yıllarda erik bizleri üzmüyor. Bu yıl da iyi bir sezon geçireceğimize inanıyorum. Sadece seralarda zarar var. Seralar fırtınada çöktü. Dolayısıyla seradaki erik rekoltesi bu yıl düşük. Ancak tarlalardaki erikler bu açığı kapatır diye düşünüyoruz" diyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster