Bu yıl çıkarmayı planladığınız yeni ürünler ve sunmayı düşündüğünüz yeni hizmetler var mı? Varsa bunlar hakkında bilgi verebilir misiniz?
Bu konudaki çalışmalarımızı bireysel ve ticari olarak planlıyoruz. Bireysel tarafta mevcut ürünlerimizde ve bu ürünlere bağlı süreçlerde iyileştirme, ürünleri geliştirme çalışmalarımız devam ediyor. Bunun yanında kentsel dönüşüme yönelik bireylere mortgage finansmanı sağlanmasına yönelik ürün çalışmalarımız da devam ediyor. Mevcut emeklilik planlarımızda bulunan Alternatif Kazanç Fonu’na ek olarak yakında Altın Fonu da çıkaracağız. Ayrıca yılsonuna kadar şubelerimizden fiziki altın satışını da başlatacağız. Ticari tarafta ise KOBİ’lerle büyümeyi hedefliyoruz. Bu doğrultuda KOBİ’lere özel çözümler sunan yeni ürün ve hizmet çalışmalarımız devam edecek.
Borçlanma programınız ve sağlamayı planladığınız kaynakla ilgili bilgi verebilir misiniz?
Bu yıl, Türkiye’deki ilk, dünyadaki ise üç dört işlemden biri olan murabaha sukuk formatında bir işlem yaptık. Sermaye yeterlilik rasyomuzu yükseltmek amacıyla yaptığımız 10 yıl vadeli 200 milyon dolar tutarındaki bu ihracı başarıyla tamamladık. Bu yıl murabaha sendikasyon kredimizi yenileyeceğiz. Yakın zamanda talep toplama aşamasına geçmiş olacağız.
2013’ün son çeyreğinde de yakın zamanda yaşanan olumsuz ortamın dağılması ve global piyasaların durumuna göre ikinci bir sukuk işlemimiz olabilir. Bu arada yeni SPK Kira Sertifikaları Tebliği’ne göre, Sahipliğe Dayalı Kira Sertifikası veya uluslararası literatürde sukuk ijara formatında düşündüğümüz sukuk işlemini de en uygun ekonomik ve politik koşullar altında yapmayı planlıyoruz.
2013’de bankacılık sektörü ve katılım bankacılığı ne düzeyde büyüyecek? Pazar paylarında artışlar öngörüyor musunuz?
Bu yıl katılım bankacılığı sektöründeki aktif büyümenin yine bankacılık sektörünün üzerinde kalarak yüzde 20’yi aşacağını tahmin ediyoruz. Bu yüzden katılım bankalarının pazar payı da artacak.
İki kamu bankasının katılım bankası kurması gündemde. Bu sektörünüzü ve Albaraka Türk’ü nasıl etkiler?
Kurulacak her katılım bankası, ister özel ister kamu olsun sektörün gelişimine önemli ölçüde katkı sağlayacaktır. Uzun vadede yüzde 20’lik bir pazar payı hedeflendiğinden özellikle kamu katılım bankalarının sektöre girişinin olumlu olacağını düşünüyoruzHisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.