Ana SayfaBankacılıkKatılım bankalarının hedefi yüzde 10!---

Katılım bankalarının hedefi yüzde 10!

13 / 13
Katılım bankalarının hedefi yüzde 10!
26 Temmuz 2013 - 15:18 www.finansgundem.com

Çıkarmayı planladığınız yeni ürün ve hizmetler var mı?
Kuveyt Türk’te bireysel ve işletme bankacılığı ürünleri temelde dört ayrı birim tarafından geliştiriliyor. Bunlar, mevduat ve altın, krediler, kartlar ve POS ile Alternatif Dağıtım Kanalları (ADK). Bu kapsamda 2013’de mevduat ve altın tarafında yeni bir birikim hesabı ve internetten fon toplamayı sağlayacak bir kanal oluşturmayı planlıyoruz.

Krediler tarafında ise yakın zamanda “sat ve geri kirala” denilen yeni bir leasing ürününü hayata geçirdik. Yılın son çeyreğinde ise Batı Anadolu bölgesinde tarım bankacılığına başlayacağız. Ayrıca son Maliye Bakanlığı tebliği ile zorunlu kılınan yeni nesil ödeme kaydedici cihazlarla ilgili çalışmalarımız da tamamlanıyor. 1 Ekim’e kadar bir firma seçip müşterilerimizin cihaz teminini sağlayacağız. Öte yandan, “döviz POS” ve “sanal POS” projelerimiz de bitmek üzere.

Kart tarafında ise yenilenmiş tasarımlar ve ayrıca umre ve hac da kullanılabilecek “Seyahat kart” yakında hayata geçecek. ADK birimimiz ise müşteriye göre özelleşebilen internet şubesini yakında hizmete sokacak. İnternet şubemizin kurumsal tarafını da yeniliyoruz. Yaz sonunda ise hem tablet hem de akıllı telefonlarda yeni uygulamalarımız olacak. “Altın gönder” uygulamamızla mobil cihazlarla müşterimiz olsun olmasın herkes bir başkasına altın gönderebilecek. Ayrıca bu yıl dijital şube konseptiyle konumlandırılan çağrı merkezi ve tüm bankacılık hizmetlerinin gerçekleştirildiği XTM şubelerinin açılması planlanıyor. Öte yandan, teyitli akreditif karşılığı ihracat yapan girişimcilerin finansman ihtiyacını karşılayacağız. Daha sonra avalli poliçe karşılığı doğrudan yurtdışı plasman riskini almak kaydıyla finansman sağlayacağız. Bu yıl Türkiye’de TL cinsi kira sertifikası ihracı da gerçekleştireceğiz. Ayrıca Katılım Bankaları Birliği olarak Eximbank kaynaklarına faizsiz esasta ulaşmak için çalışmalarımız da kısa sürede sonuçlanacak.
Esin Çetinel/ Para

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster