<
Ana SayfaYaşam-Magazinİşte Türkiye'nin veliaht CEO'lar---

İşte Türkiye'nin veliaht CEO'lar

1 / 30
İşte Türkiye'nin veliaht CEO'lar
21 Ekim 2015 - 15:22 www.finansgundem.com

Aile şirketlerinde yeni kuşak temsilciler arasında CEO'luk veya genel müdürlük koltuğuna oturanların sayısı hızla artıyor. İş dünyasında daha çok profesyonel yöneticilerin pozisyonu olarak bilinen CEO'luk görevine getirilen yeni kuşak, genç yaşlarında icranın sorumluluğunu üstleniyor. Aksoy Holding'ten Enka'ya, Varlıbaş Holding'ten Atasay'a kadar pek çok grup CEO'luk veya genel müdürlük koltuğunu yeni kuşağa emanet etti. Yönetim kurulunu temsilen başkanlık koltuğunda bir aile büyüğünün, daha çok da babanın bulunduğu şirketlerde icracı görev ve sorumluluklar yeni kuşağa veriliyor. Yönetim ile icra arasında köprü görevi üstlenen veliaht CEO'lar, şirketlerinin sözcülüğünü de yaparak bu alanda bayrağı aile büyüklerinden almaya başladılar. Bu eğilim, yeni model bir yönetim anlayışı olarak iş yaşamında yakın gelecekte daha çok tartışılacak gibi görünüyor.

Aile şirketlerinde daha çok profesyonel yöneticilerin pozisyonu olarak bilinen CEO'luk veya genel müdürlük koltuğuna oturan 'aile üyesi' genç kuşak sayısında hızlı bir yükseliş yaşanıyor. İcra ile yönetim kurulu arasındaki köprüyü kuran ve 'yöneticilerin yöneticisi' olarak nitelendirilen CEO'luk görevini yeni kuşağa teslim eden pek çok grup oldu. Aksoy Holding'ten Enka'ya, Varlıbaş Holding'ten Delta Grubu'na kadar pek çok grup CEO'luk koltuğunu yeni kuşağa emanet etti. İcranın sorumluluğunu üstlenen ve çalışmalarını yönetime raporlayan icra kurulu başkanları, aynı zamanda büyük çoğunlukla yönetim kurulundaki aile büyüklerinin sorumluluğunda olan grubun temsil görevini de üstleniyorlar.

Türkiye iş yaşamında son dönemde önemli bir eğilim haline gelen aileden CEO ve genel müdür yaklaşımına ilişkin Ekonomist dergisi bir çalışma yaptı. Çalışma, aile holdinginin CEO'luğuna veya grubun lokomotif şirketinin genel müdürlüğüne yükselmiş isimlerden oluştu.

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster