Ana SayfaYaşam-Magazinİşte en iyi finans filmleri---

İşte en iyi finans filmleri

1 / 13
İşte en iyi finans filmleri
27 Ocak 2016 - 09:26 www.finansgundem.com

Usman Hayat, CFA Institute Enterprising Investor bloğunda yer alan makalesinde finans sektörünü işleyen konulu film, belgesel ve televizyon programlarından 20 filmlik bir en iyi listesini konu ediniyor. Sürdürülebilir, sorumlu, etki yatırımı ve İslam'ı finans konularında yazılar yazan Usman Hayat, kısa süre öncesine kadar CFA Institute içerik direktörü olarak görev yapıyordu. Dizinin ilk bölümünde, Hayat’ın makalesinde yer alan 20 filmden ilk 10'una yer verildi.

Geçtiğimiz bir kaç ay içinde finans konulu sinema filmlerinden belgesellere, televizyon programlarına kadar sayısız film izledim. Amacım, eğlendirici ve öğretici değerleri bazında en iyi 20 filmi belirlemekti. Böyle bir liste oluşturmak beni talihsiz ancak kaçınılmaz bir gerçeğe götürdü: eğer beyaz ekran bir rehberse, finans profesyonellerinin 2008 yılındaki küresel krizden çok önce halkla ilişkiler sorunları vardı. Listemi oluşturan sadece tek bir film bir finans profesyonelini olumlu bir şekilde yansıtıyordu, o da 1946 yapımı "It's A Wonderful Life" filmiydi.

Bazıları Hollywood'un bu olumsuz imajın oluşmasında bir payı olduğunu öne sürebilir, çünkü Harvard Business Review’da yer aldığı gibi medya, özellikle filmler, faaliyetler, organizasyonlar ve insanların hangisine değer verileceğine, hangisinin güvenilmez olduğuna karar veren "kamuoyunun anahtar belirleyicileri" olarak görülmektedir. Filmlerin finansın betimlenmesine yönelik bende bıraktığı bir izlenim de, çok az sayıda filmin, özellikle de belgeseller arasında, sektörün ve finansal sistemin nasıl düzeltileceğine yönelik öneri getirmesi oldu. Yine de, en iyi 20 listemi oluşturan filmlerin izlemesi keyif vericiydi ve çoğu zaman oldukça bilgilendiriciydi. Opsiyonlardan vadeli işlemlere, kaldıraçlı alım satımlardan küresel bir yatırım bankasının yavaş çekim batışına kadar herşey hakkında içeriden bir bakış açısı sunuyorlardı. Bu filmlerin sadece bir kaçını izlemenin bile hem tarihten dersler alınması, hem de sektörümüzün geleceği için çok ihtiyaç duyulan kamuoyu tartışmasına bilgi sağlama konusunda yardımcı olabileceğim umarım.

İşte finans hakkında en ilginç sinema filmleri, belgeseller ve sinema programlarından oluşan 20 filmlik listem dört kategoriye ayrılmış olarak şöyle:

*Kahraman olarak Finans Profesyoneli

*Kumarbaz olarak Finans Profesyoneli

*Düzenbazlar. Dolandırıcılar ve "Açgözlülük İyidir" Takımı

*Finansal krizden yayılanlar

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster