BÜYÜME HEDEFLERİMİZ ‘BİREYSEL’DE YÜZDE 50, ‘TİCARİ’DE YÜZDE 30
-2013 yılında bankanızın büyüme planları ve stratejileri hakkında bilgi verir misiniz? Kaç eleman alacaksınız ve şube açacaksınız, alternatif dağıtım kanallarına yatırım yapacak mısınız?
2012’de iddialı olduğumuz konularda 2013’te de fark yaratmaya devam edeceğiz ve yaptığımız yatırımların geri dönüşlerini alacağız. Yeni yılda sektör büyümesi için öngörümüz yüzde 15. Biz ise büyüme trendimizi sürdürüp, bireysel bankacılık tarafında yüzde 50, ticari bankacılıkta ise yüzde 30 büyüme hedefleri ile sektörün iki katı kadar büyümek istiyoruz.
Tasarruf konusundaki iddiamızı sürdüreceğiz; müşterilerimize Turuncu Hesap ve ING Günlük ile kazandırırken yeni ürün ve hizmetlerimizle onları tasarruf etmeye daha fazla teşvik edeceğiz. Bu alandaki güçlü konumumuzu her çeyrekte gerçekleştirdiğimiz “Türkiye’nin Tasarruf Eğilimleri Araştırması” ile desteklemeye devam edeceğiz. Bu araştırma Türkiye’deki en önemli konu olan tasarruf konusunda büyük bir veri açığını kapatıyor. Öte yandan, 2012’de önemli adımlar attığımız finansal okur-yazarlık eğitimi konusundaki sosyal sorumluluk projemizle de çocuklar nezdinde tasarruf bilincini geliştirmeye çalışacağız.
2013’te ‘yeni dönem bankacılığı’ daha da önem kazanacak. Biz de gelişen teknoloji ve trendlere bakarak önümüzdeki 5 -10 yıllık bankacılık haritasını çıkardık. Bu çerçevede alternatif kanallara, özellikle mobile odaklanacağız. Gelecek dönemde global tarafta ciddi bir bilgi birikimimizle cihaz ve platform çeşitliliğine yatırım yapmaya devam edeceğiz. ING Grubu bünyesindeki uzmanlar ve kendi ekibimizle proje çalışmalarımız hız kazanacak. ING Mobil’de yapacağımız heyecan verici bu yenilikler ile müşterilerimizin ihtiyaçlarına karşılık verecek, yeni jenerasyona uyumlu ürünler geliştireceğiz.
2013’te alternatif kanallarımızı daha da çeşitlendireceğiz. PTT işbirliği gibi banka şubeleri dışında daha çok noktadan müşterilerimize hizmet vereceğimiz başka kanalları devreye alacağız.
2013’TE 500 KİŞİYE İSTİHDAM İMKANI SUNACAĞIZ
Şubelerimiz önemini koruyacak, ancak bizim için şube sayısını artırmaktan ziyade katma değerli ürün sunarak müşterilerimizin finansal geleceklerini iyi yönetmelerine destek olmak ön planda. Yeni şubelerimizi stratejik hedeflerimiz paralelinde potansiyeli yüksek, ihracatçısı çok olan yerlerde açacağız. Bu yıl şubelerimizi yenilemeye başladık; hızlı servis, ADK noktaları ve çocuklara özel oyun alanı gibi yenilikçi uygulamaları içeren bir konsept kullanıyoruz. 2013’te yeni konseptli şubelerimizle müşterilerimize hizmet vereceğiz. Birkaç yıl içinde de dönüşümü tamamlamayı hedefliyoruz.
Büyüme odaklı iş süreçlerimizde KOBİ’ler ve ihracatçı firmalar ağırlığını artıracak. Müşterinin sahada kazanıldığına inanıyoruz, bu yüzden ‘ilişki bankacılığı’ daha da önemli hale gelecek. Müşterilerimizin ihtiyaçlarını birinci ağızdan dinleyeceğiz ve hayata geçireceğimiz platformlarla çözümleri birlikte oluşturacağız. Bu sayede onların sürdürülebilir büyümelerine kaynak sağlamaya devam edeceğiz. İhracatçı firmalarımızın kendi şehirlerinden aldıkları güçle global oyuncu olmalarına katkımızı sürdüreceğiz.
Türkiye’de bankacılık ihracatı ve uluslararası anlamda bankacılık ‘Ar-Ge’sine başlamak için bir süredir çalışmalar yürütüyoruz. ING Grubu’nun çeşitli uluslararası operasyonları Singapur ya da Polonya’da yürütülüyor. Biz de ING Türkiye olarak bankacılığın arka planında yürütülen bazı operasyonel ve teknik faaliyetlerin Türkiye’de yürütülmesini istiyoruz. Böyle bir merkezin Türkiye’de açılması için çalışmalarımız sürüyor, böylece sadece ING Türkiye içinde 2000’e yakın yeni istihdam sağlayacağımıza inanıyoruz.
Türkiye’nin en çok çalışılmak istenen kurumu olmak istiyoruz. Bu kapsamda geçtiğimiz yıl hayata geçirdiğimiz “En İyi İşveren” programımız altında sunduğumuz sosyal olanaklar ve kariyer gelişim programlarını genişletmeye devam edeceğiz. 2013’te 400-500 kişiye istihdam imkânı sunacağız. Genç yetenekler bizim için 2013’te de ön planda olacak. Üniversitelerle işbirliklerimizi sürdürerek aralarından en iyi yetenekleri seçerek liderlerimizi içeride yetiştirmeye devam edeceğiz.
500 kısıye ıstıhdam saglayacagız dıyorsunuz.1500 kısı cıkarıp saglarsınız tabı bu bankada sadece işe bakılır ınsana deger verılmez
Pınar hanımın niyeti iyi ama yola çıktığı ekibin içinde tribüne oynayanlara dikkat etmesi gerek. İhracatçının ana bankası olacakken ihracatı iş yapma niyetinde olanlara değil kendi küçük krallığını yaratma çabasında olanlara bırakmayı tercih etmesi çok şaşırtıcı...
Bu sene Pınar hanımın misyonu tamamlanır, banka satılır. Banka ne daha önce ne de yeni yönetimle bir türlü oturabilmiş değil. Satın alacak bankaya da şimdiden hayırlı olsun çünkü işleri çok zor.
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansgundem.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansgundem.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.