KGF’nin İFM’deki yeri
Ayrıca ülkemizdeki bankaların aktif büyüklük açısından tamamına yakınının, sayısal olarak da çok büyük bir kısmının KGF’nin ortakları arasında yer alıyor olması da bu ilginin bir diğer boyutudur. KGF’nin İFM yerinin nerede olacağını anlamak için banka kredilerindeki rolüne bakmamız lazım. KGF’nin finansal sektör içindeki konumunu ve fonksiyonuna aynı pencereden bakmamız gerekir. Kefalette nihayetinde kredi açmaktır. Kefalet kredi tarihi kadar eskidir. Kefalet iktisadi ve ticari hayatımızın önemli bir nizamıdır. KGF KOBİ’lere kefalet desteği sağlamak suretiyle teminat engelini ortadan kaldırıyor ve krediyi KOBİ’ler için kullanılabilir, kredi kuruluşları için de kullandırılabilir hale getiriyor. Dolayısıyla lehine kefil olduğu KOBİ’ler ile ve kredi kullandıracak bankalar ile yüz yüze bir ilişki ile çalışmak zorundadır. Bilmediğin, tanımadığın kişiye kefil olmasın. Kefil olacağın kişinin kimden borçlanacağını da bilmen, görmen gerekir. Bu nedenle KGF finans piyasasının dışında bir kurum değildir. KGF, kredi kuruluşları ile risk paylaşımı esasına göre çalışan, bu itibarla da kredi kuruluşları ile iş ortaklığı ilişkisi içinde olan kurumsal bir kefalet kuruluşlarıdır. İlişkinin merkezinde KOBİ’lerin bulunması ise bu iş ortaklığını hem KGF, hem de kredi kuruluşları açısından çok değerli kılıyor.
Bu nedenle, İFM projesi tüm iktisadi aktörler, kesimler gibi KGF’yi de yakından ilgilendiriyor. Çünkü İFM’nin uluslararası niteliğinin güçlenmesi, kredi kuruluşlarımızın kaynak temini süreçlerine hem miktar hem de maliyetler bakımından olumlu yansıyacak ve bu kuruluşların kefaletimiz ile kredi kullandırdıkları KOBİ’lerde kazançlı çıkacaklardır. KGF, özellikle son dönemde geliştirdiği ürün ve uygulamalarla İFM içinde de performansını sürekli olarak test edecek ve KOBİ’lerimizin, İFM’nin olumlu etkilerinden sağlayacağı faydayı maksimize etmek ve KOBİ kredilerinin toplam krediler içindeki payını yükseltebilmek KGF’nin hedeflerinden biridir.
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.