Ana SayfaRöportajlarHüseyin Özkaya’dan Moody’s bombası---

Hüseyin Özkaya’dan Moody’s bombası

7 / 8
Hüseyin Özkaya’dan Moody’s bombası
27 Ağustos 2014 - 08:55 www.finansgundem.com

MEVCUT PARİTEDE DOLAR BANDININ 2.20-2.25 CİVARINDA OLACAĞINI SÖYLEMİŞTİM

Finansgundem.com: Büyüme, cari açık, faiz, enflasyon ve kur tahmini yapar mısınız?

Hüseyin Özkaya: Açın bütün kanalları o kadar çok yorum var ki! Benden daha uzman ekonomistler var ki ben ekonomist değilim. Ama doğal olarak çok okuyorum. Benim yapacağım tahminler okuduklarımın, dinlediklerimin kendi süzgecinden geçirdikten sonra bir ortalamasıdır sonuçta. Ben mevcut paritede dolar bandının 2.20 -2.25 civarında olacağını söylemiştim, bizim bankanın ekonomistlerinin beklentisi 2.14… Parite 1.35 iken yapılmıştı bu tahmin, şimdi 1.30 olduğunda 2.20 olur. Faizlerin de yüzde 10 bandında olacağını düşünüyorum, mevduat faizlerinin de yüzde 10 olarak düşünüyorum. Cari açığı 50 milyar dolar bekliyorum. Büyüme için de yüzde 3 civarında bekliyoruz.

Finansgundem.com: Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Hüseyin Özkaya: Çok tahminlere dayalı olmayan, ekonominin çok yapısal olarak gelişmesi için tüm oyuncuların o yönde çalışması gerektiğini düşünüyorum. Türkiye rekabetçi mi? Türkiye’deki şirketlerimiz ne kadar rekabet güçlerini arttırabiliyor? Ne kadar verimliliklerini artırıyorlar? Genel olarak piyasanın yapısal sorunlara ve ekonominin sağlıklı büyümesine yaygınlaşmasına, gelişmişliğe biraz daha fazla odaklanmalı… Faizler ne oldu, kur ne oldu? Buna çok fazla odaklandık. Bunlar hep sonuçtur. Mesela Norveçli bunu çok fazla düşünmez. Çünkü onun ekonomisi oturmuş bir ekonomidir. Biz gelişmekte olan bir ekonomiyiz. Bu sorunlar olacaktır. Bunları çok abartmamak lazım… Çünkü iki ay sonra tersi oluyor. Sağlam mali politikalar olduğu müddetçe bu dalgalanmaları çok rahat geçebiliriz diye düşünüyorum.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster