Ana SayfaYaşam-MagazinGünde kaç öğün yemeliyiz?---

Günde kaç öğün yemeliyiz?

2 / 4
Günde kaç öğün yemeliyiz?
20 Aralık 2016 - 08:12 www.finansgundem.com

Daha az yemeyi öğrenmemiz lazım

Enerjisiz yapamayız. Bizim de sürekli enerji tüketen bir yapılanmamız var ve tükettiğimiz o enerjiyi yerine koymak zorundayız.

Enerji kaynaklarımız ise yiyip içtiklerimiz. Ama yine de doğru ve sağlıklı şeyleri yemeyi öğrenmemiz gerektiği kadar gereğinden fazla yememeyi, hatta bazen kısa süreli de olsa “hiç yememeyi” de öğrenmemiz lazım.

Nedeni şu:

Üst üste gelen yayınlar ve “sağlıklı/uzun yaşamla ilgilenen hekimlerin” gözlemlerine bakılırsa, sağlıklı olma ve hayatı uzatmanın bir yolu olarak önerilen “kalori kısıtlama” yani arada bir “öğün atlama” ya da “birkaç gün 900-1000 kalori ile yetinme” konusunu önümüzdeki günlerde daha çok konuşacağız.

Ve yine anlaşılan o ki eğer sağlıklı biriysek, tıbbi bir sorunumuz veya gerekçemiz yoksa haftada bir-iki gün daha az kalori tüketebilir, sabah kahvaltı yapıp akşama kadar günü sadece su içerek geçirip gün boyunca hiçbir şey yememeye başlayabiliriz. Mesela bazı akşam yemeklerini atlayabiliriz.

Zira “zaman zaman aç kalmak” metabolizmamızın ayrılmaz bir parçası gibi görünüyor.

Aç kalmak vücudumuzun tamir mekanizmalarını devreye sokuyor, hücrelere zarar veren oksitlenme -paslanma- süreçlerini yavaşlatıp azaltıyor.

Özeti şu: Detaylı bir araştırma yok elimizde ama “aralıklı aç kalma”, sağlıklı bir bedenin kendi kendini tamir edebilmesine fırsat tanıdığı, oksitleyici ve diğer hücresel streslere direnci artırdığı için işe yarayabilir.

Eğer sağlıklı biriyseniz zaman zaman siz de benim gibi öğle veya akşam öğünlerini atlamayı deneyebilirsiniz.


ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster