Ana SayfaBankacılıkBankacılık sektöründe fırsat penceresi açıldı---

Bankacılık sektöründe fırsat penceresi açıldı

23 / 24
Bankacılık sektöründe fırsat penceresi açıldı
08 Temmuz 2019 - 15:05 www.finansgundem.com

Olumsuz gelişmeler olması halinde takipteki alacakların hızlı artması ya da yeniden yapılandırma anlaşmalarının sağlanamaması rasyolarm gerilemesine neden olabilir. Gerek banka sahiplerinin gerekse düzenleyici kuramların bu tip rasyo gerilemelerinin önüne geçmek için ellerinde birçok araç bulunuyor ve gerektiğinde bunların kullanılacağı da unutulmamalı.

2019 ve 2020 için önemli bir risk unsuru da Hazine’nin borçlanma maliyetinin yükselmesi ile vadelerinin kısalması olarak gösterilebilir.

İç borçlanmanın ortalama vadesi 2018’in aynı dönemine (Ocak-Nisan) kıyasla 60-70 aydan 30 aya geriledi. İç borçlanma maliyetleri ise aynı dönemde yaklaşık yüzde 13’ten yüzde 19’a çıktı. Bu durum bankaların iç borçlanma kağıtlarına yönelmesine neden olabilir. Rakamlar 2001 dönemi öncesi ‘Hazine bonosu bankacılığını akla getiriyor. Değişen toplum yapısı ve ihtiyaçların bankacılıkta eskiye dönüşün çok zor olduğunu gösterdiği de bir gerçek. 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster