Ana SayfaBankacılıkBankacılık sektöründe fırsat penceresi açıldı---

Bankacılık sektöründe fırsat penceresi açıldı

13 / 24
Bankacılık sektöründe fırsat penceresi açıldı
08 Temmuz 2019 - 15:05 www.finansgundem.com

Üstelik sadece resesyon riski değil Başkan Trump’ın başlattığı ve en büyük hedefin Çin olduğu ‘ticaret savaşları’ küresel ekonominin altında patlamaya hazır bir bomba gibi duruyor. Fed, birazda borsadaki boğa piyasası oyuncularının etkisiyle uzun bir aradan sonra ilk defa faiz indirimini gündeme aldı ve değerlendirdiklerini açıkladı. Diğer taraftan Avrupa ekonomisinin hali her geçen gün daha fazla kötü sinyal veriyor. Bir türlü istenen büyüme rakamlarına ulaşılamadığı için Avrupa Merkez Bankası’da (ECB) yeniden ‘genişlemeci’ stratejisine dönebileceğinin işaretlerini geçen ay verdi. ECB Başkanı Mario Draghi gerekirse tahvil alımlarım artıracaklarını açıkladı.

Böylece Fed öncülüğünde başlayan ve ECB’nin de takip ettiği ‘sıkılaştırıcı’ politikalar yakın bir zamanda rafa kaldırılacağı beklentisi oluşmuş durumda. Zaten şu anda borsalar güçlenen bu ihtimali satın alıyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster