Ana SayfaFinans KulisFibabanka sürpriz ortaklar---

Fibabanka sürpriz ortaklar

2 / 4
Fibabanka sürpriz ortaklar
13 Şubat 2013 - 21:45 www.finansgundem.com

İŞE NEREDEN BAŞLAMALI?
Ben hiçbir kimseye çocuklarını aile şirketinde işe başlamasını önermem… Örneğin 15-20 yıl önce bir gazete sahibi, oğlunu yurtdışında okuttu. Çocuk okulunu bitirip Türkiye’ye döndü. Babası, daha çocuk uçaktan iner inmez onu gazeteye genel müdür yaptı. Böyle başka örnekler de var ve çok yanlış buluyorum. Sizin şirkette çok iyi yetişmiş genel müdürünüz ve yöneticileriniz var…. Neden deneyimsiz bir kişiye rapor etsinler?
Benim aklımda her zaman onların Fiba Grubu’nda çalışması vardı. Çünkü insan şirketini kurup büyüttükçe, onu sonradan aileden birilerine teslim etmek istiyor. Bu nedenle ise Murat’ın en alt kademeden ve bir an önce başlamasını istedim. Zaten aile şirketlerinde en doğru olanı da budur. O da veznedar olarak bankaya girdi.
İLK İŞ GENEL MÜDÜRLÜK MÜ?
Murat Harvard’dan döndüğü 2003 yılında Finansbank 16 yaşındaydı ve Türkiye’de enflasyon rayına oturmaya başlıyordu. Bankalar, reel faiz üzerine oturmaktan vazgeçmeye yönelmişti. KOBİ’lere kredi vererek büyüme önem kazanmıştı. Bu nedenle Murat, çok önemli bir dönemde gelmişti. Bu dönem bir çalışma arkadaşım, “Murat bankada çalışmasın, Finans Yatırım’a genel müdür yapalım” dedi. Ben hemen genel müdür yapmanın, yönetim kuruluna almanın çok yanlış olduğuna inanırım. Çünkü çekirdekten gelen bir oğul ve kızın ileride daha faydalı olacağını düşünürüm. İşte bu bağlamda İş Geliştirme ve Strateji Grubu’nu kurduk. Murat o grup için öyle adamlar seçti ki bir tanesi Finansbank’ın genel müdürü, bir tanesi bizim Rusya’daki bankamızın genel müdürü oldu.
 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster