Ana SayfaFinans KulisFibabanka sürpriz ortaklar---

Fibabanka sürpriz ortaklar

1 / 4
Fibabanka sürpriz ortaklar
13 Şubat 2013 - 21:45 www.finansgundem.com

Fiba Holding’in kurucusu Hüsnü Özyeğin, Türkiye’nin önde gelen girişimcilerinden biri. Pek çok alanda yarattığı yenilikler ve öncülüklerle tanınır. Kendine özgü şirket ve insan kaynağı yaklaşımı vardır. Bunları da pek çok yerde paylaşmıştır. Ancak, Hüsnü Özyeğin’den daha önce “aile şirketi” yönetimi stratejisini dinlemiştim. Eşi daha çok vakıf işlerine odaklandığı için oğlu Murat ve kızı Ayşecan ile şirketlerini, yine kendine özgü bir yaklaşımla yönetir. Bu nedenle de onunla bu konuya yönelik bir görüşme yapılmadı. Ancak Bizz Consulting’in düzenlediği “Aile Şirketlerinin Yarını”  adlı workshop’ta, bu konudaki görüşlerini dinleyince, örnek bir stratejisinin olduğuna tanıklık ettik. Ben bu uzun konuşmadan, aile şirketleri için örnek olacağını düşündüğüm satır başlarını paylaşmak istiyorum.
ÖNCE EĞİTİM PLANLANMALI
Oğlum ve kızımın eğitimleri benim için çok önemliydi. Ancak hiçbir zaman onları bir yarış içine sokmadık. Murat dost Lisesi’nde, ardından da Koç Lisesi’nde okudu. Ayşecan ise İstek Vakfı’ndan mezun oldu. İkisinin de çocukluklarını yaşamalarını istedik. Murat, 13 yaşındayken Amerika’ya yaz okuluna gitti. Ben de 10 yaşında İzmir’den Robert Koleji’ne gelmiştim. Bu, bana kendi ayaklarımın üzerinde durmayı öğretti. Dolayısıyla çocuklarımın da bir an önce kendi ayaklarının üzerinde durması, aileden uzak, belli bir bütçe ile yaşamalarını, kendi kararlarını kendilerinin almasını arzuladım.
 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster