Ana SayfaLeasing-FaktoringFaktoringçiler 2023’e nasıl ulaşacak? ---

Faktoringçiler 2023’e nasıl ulaşacak?

3 / 11
Faktoringçiler 2023’e nasıl ulaşacak?
28 Mayıs 2014 - 15:04 www.finansgundem.com

BİRLİK, FAALİYETE BAŞLADI

Bilindiği üzere Aralık 2012’de 6361 sayılı Kanun’un girmesinin ardından, finansal kiralama, faktoring ve finansman şirketleri Finansal Kurumlar Birliği (FKB) çatısı altında toplandı ve faaliyetlerine resmen başladı. Zafer Ataman, ”Finansman kaynaklarını çeşitlendirme, üyelerimizce sağlanan alternatif finansman olanaklarını yaygınlaştırma; sektörümüzdeki uygulamalarda standardizasyonu sağlama ve eğitim faaliyetlerini düzenleme hedeflerimize, birliğimiz sayesinde daha hızlı ilerliyoruz” diye konuşuyor.Girişim Faktoring Genel Müdürü Nuray Ergül de birleşme ile FKB’nin Türkiye’de Bankalar Birliği’nden sonra bankacılık dışı finans sektörünü temsil eden en önemli birlik haline geldiğini anlatıyor. ”İlerleyen zamanlarda sektörün bilinirliği ve güvenirliği birlik sayesinde daha da yükselecektir” diyen Ergül, beraber çalışarak elde edilecek sinerji ve güç birliği ile oluşacak deneyim ve bilginin finans sektörüne ciddi katkı ağlayacağını düşündüğünü belirtiyor.

NEGATİF ALGI SORUNU

Tüm bunlar yanında faktoring sektörünün hem Türkiye’de hem de dünyada negatif bir algı sorunu olduğu da bilinen bir gerçek. Geçmiş yıllarda Faktoring Derneği’nin yaptığı gibi şimdi Finansal Kurumlar Birliği de bu algıyı değiştirmeye yönelik ciddi Çalışmalarda bulunuyor.  Buna TEB Faktoring olarak kendilerinin de önemli katkılarının olduğunu söyleyen TEB Faktoring Genel Müdürü Çağatay Baydar, gerek reel piyasaya gerekse de kamu otoritelerine faktoring sektörünün ekonomiye katkılarını anlatabildikleri ölçüde sektörün gelişime açık olduğu vurgusunu yapıyor. Çağatay Baydar, faktöring sektörünün bankacılık sektörüyle aynı şartlarda çalışabilmesinin, sektör açısından en önemli kazanımlardan biri olacağına dikkat çekiyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster