<
Ana SayfaBankacılıkFaizlerdeki yükseliş banka karlarını eritti---

Faizlerdeki yükseliş banka karlarını eritti

2 / 7
Faizlerdeki yükseliş banka karlarını eritti
05 Mayıs 2014 - 11:05 www.finansgundem.com

TAVSİYE EDİLENLER VAR

Global Menkul Değerler Araştırma Müdürü Sevgi Onur, bankacılık sektörü için ilk çeyrekte bir önceki yıla göre yüzde 28 daralma beklerken, bir önceki çeyreğe göre ise yüzde 1 artış bekliyor. Sevgi Onur, ilk çeyreğin öne çıkan başlıklarının kredilerde görece olarak daha yavaş büyüme, kredi-mevduat spreadlerinde yatay seyir, net faiz marjında hafif daralma olacağını ifade ediyor. Bunun dışındaki başlıklar da yeniden finansman geliri eksikliğinden dolayı daha zayıf komisyon geliri, swap değerlemelerine bağlı ticari işlem zararları, aktif kalitesi tarafından göze çarpan önemli bir kötüleşmenin olmayışı ve güçlü takipteki kredi tahsilatı ve temettü gelirleri şeklinde sıralanıyor.

Ak Yatırım da bu çeyrek için çeyreksel bazda yüzde 4 kar daralması öngörüyor. Bununla birlikte yıllık bazda yaklaşık yüzde 30 kar daralması yaşanacağını tahmin eden Ak Yatırım analistleri, “Şu an için araştırma kapsamımızda yer alan bankalarda 2014’te yıllık bazda yüzde 15 kar daralması tahmin ediyoruz. Fakat ilk çeyrek sonuçları sonrasında 2014’e ilişkin kar daralması öngörümüzün yüzde 10 seviyesinin altına gelmesi muhtemel gözüküyor” diyor.

Merkez Bankası’nın ikinci yarıyılda gerçekleştirebileceği faiz indirimine yönelik beklentilerin kuvvetlenmesiyle, bankalardaki iyimserliğin devam edebileceğini düşünen Ak Yatırım analistleri, “Halkbank, TSBK ve Albarakatürk için ‘Endeksin Üzerinde Getiri’ notumuzu korurken, diğer bankalar için ise ‘Endekse Paralel Getiri’ notumuz bulunuyor” diyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yılmaz06 Mayıs 2014 02:58

    erittide ne oldu endeksi taşıyan prim yapan hisseler yine bankacılık sektörü...sanki bu sektör yandı bitti kül oldu....tekstilbank bile çinliler tarafından çok beğenildi değerini ütünden fiyatla satın alındı...

  • rıfkı05 Mayıs 2014 22:02

    hiç asyabdan bahseden yok,,ne biçim iş ya.bu banka değil mi?

  • işim olmaz05 Mayıs 2014 12:09

    en az bir sene borsadan uzak durmak doğru olacak galiba.

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster