<
Ana SayfaBankacılıkFaizlerdeki yükseliş banka karlarını eritti---

Faizlerdeki yükseliş banka karlarını eritti

1 / 7
Faizlerdeki yükseliş banka karlarını eritti
05 Mayıs 2014 - 11:05 www.finansgundem.com

Bu yıl bankalar bazında ilk çeyrek kar açıklamaları 28 Nisan’da Halkbank ile başladı. Sonrasında 7 banka daha geçen hafta bilançolarını açıkladı. Kar açıklamaları için son tarih ise 12 Mayıs.

Bankaların bilançolarında kar daralmaları ilk çeyrek sonuçlarında zaten bekleniyordu. Gelen bilançolar ve beklenenlerle birlikte yıllık bazda karlılıkta düşüş beklentisi hakim. Analistler ikinci yarıyılda ekonomideki yavaşlama ile bankaların takipteki kredilerinin ve provizyon giderlerinin artabileceğini öngörüyoruz. Ayrıca marjlarda daralma da beklentiler arasında. Fakat bankaların sermaye yapılarının güçlü olması nedeniyle bu durumu sadece hafif karlılık düşüşü ile atlatabilecekleri düşünülüyor.

Sonuç olarak bankaları yine zor bir ikinci yarıyıl bekliyor. Ancak güçlü yapıları ve yükseliş potansiyelleri dolayısıyla yine de bazı bankalar tavsiye edilmeye devam ediyor. Ekonomist'ten Gözde Yeniova banka bilançolarını banka analistlerine sordu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yılmaz06 Mayıs 2014 02:58

    erittide ne oldu endeksi taşıyan prim yapan hisseler yine bankacılık sektörü...sanki bu sektör yandı bitti kül oldu....tekstilbank bile çinliler tarafından çok beğenildi değerini ütünden fiyatla satın alındı...

  • rıfkı05 Mayıs 2014 22:02

    hiç asyabdan bahseden yok,,ne biçim iş ya.bu banka değil mi?

  • işim olmaz05 Mayıs 2014 12:09

    en az bir sene borsadan uzak durmak doğru olacak galiba.

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster