Ana SayfaGündemTrump’ın başarısında Erdoğan sırrı---

Trump’ın başarısında Erdoğan sırrı

2 / 4
Trump’ın başarısında Erdoğan sırrı
09 Kasım 2016 - 14:54 www.finansgundem.com

ADİL GÜR: SEÇMENİN İRADESİ SANDIĞA YANSIDI

Konuyla ilgili Sözcü’nün sorularını yanıtlayan AG araştırma şirketinin sahibi Adil Gür “Bizim orada çalışma yapma imkanımız olmadı ancak oradan gelen sonuçları derlediğimizde Clinton’un 3-4 puan fark atacağını sanıyorduk. Ancak meslektaşlarımız yanıldı ya da yanılttı” dedi. Bu yanılgının ve Trump’un seçilmesinin birçok nedeninin olduğunu vurgulayan Gür “Clinton hep kamuoyu önünde olan, hem eski başkanlardan Bill Clinton’un eşi olması hem de yıllarca dışişleri bakanlığı yapması nedeniyle ‘bilinen’ bir isimdi. Donald Trump ise ‘yeni ve farklı’ bir isimdi. Yani Trump ‘yenilik ve umut vaat’ eden birisi oldu. Özellikle ekonomik vaatleri toplumda ses getirdi. Aslında olan seçmen iradesinin sandığa yansımasıdır” dedi.

“TRUMPÇILARIN MOTİVASYONU DAHA YÜKSEKTİ”

Gür, Trump’un zaferinin ana noktasını ise “Trump’ın seçmeninin motivasyonunun, Clinton’ın seçmenlerine göre daha yüksek olması” şeklinde yorumladı.

İngiltere’deki son seçimlerde de kamuoyu şirketlerinin yanıldığını hatırlatan Gür, “sektör kendini sorgulamı mı?” şeklindeki soruya ise “tabi kamuoyu araştırma şirketleri ‘ulaşılamayan’ seçmene ulaşmak için daha fazla çalışmalı. Yeni sorularla, yeni tekniklerle ‘sessiz’ seçmeni konuşturmak onlara ulaşmak gerekir” diye konuştu.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Çırak09 Kasım 2016 15:16

    O saçma ekonomik vaatleri onaylayan bir uzman çıkmadı. Siz ne biçim araştırma şirketisiniz? Adam sürüyü sürmesini bildi deyin şuna da anlayalım...

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster