Ana SayfaPara PiyasaDöviz kuru ve faizde yeni denge aranıyor---

Döviz kuru ve faizde yeni denge aranıyor

6 / 8
Döviz kuru ve faizde yeni denge aranıyor
13 Ağustos 2014 - 16:54 www.finansgundem.com

TL’DE KAYIP ARTABİLİR

Ya dövizle ilgili beklentiler? Cumhurbaşkanlığı seçimi sonucunda MB üstündeki baskılar artar ve yapılması gereken faiz indirimlerine gidilirse, XTB Menkul Genel Müdürü Savaş Divanlıoğlu, TL’nin daha da değer kaybedip fon çıkışlarının hızlanacağı düşüncesinde. Divanlıoğlu, “ABD’nin genişlemeyi sonlandırdığı ve faiz artırımını konuştuğu bir ortamda da bu gerek TL gerekse diğer piyasalar açısından sağlıksız bir görüntü ortaya çıkabilir” diyor.

Kişisel olarak doların TL’ye karşı kuvvetli kalacağı yönünde beklentisinin olduğunu söyleyen Egemen Kaya ise, 2.08 TL’nin altında kalıcı bir hareket beklemiyor. Artan risklerle birlikte dolar kurunda 2.15-2.25 TL aralığını uygun seviyeler olarak değerlendiren Kaya, “Kuru etkileyecek dinamikler, sınırlarımızdaki jeopolitik riskler ve enerji fiyatlarına etkileri, Rusya-AB/ABD çekişmesi ve bize yansımaları, enflasyondaki gelişmeler ve FED’den faiz artırımı beklentileri” diye konuşuyor. 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster