Ana SayfaPara PiyasaDöviz kuru ve faizde yeni denge aranıyor---

Döviz kuru ve faizde yeni denge aranıyor

5 / 8
Döviz kuru ve faizde yeni denge aranıyor
13 Ağustos 2014 - 16:54 www.finansgundem.com

FAİZ FAZLA İNMEMELİ

Mayıs ayından bu yana enflasyonda düşüş beklentisiyle faiz indiren MB’nin bu toplantıda indirim yapmaması gerektiği piyasadaki hemen hemen bütün ekonomistler tarafından ifade edilen bir görüş. Enflasyondaki görünüm iyileşene kadar sıkı para politikasına devam edeceğini ifade eden Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı için de 27 Ağustos’taki bu toplantının önemi gitgide artıyor.

İntegral Menkul Değerler Araştırma Müdürü Egemen Candır, “Bu toplantıda yüksek seyreden enflasyona rağmen 25 baz puanın üstünde bir indirime gitmeye karar verilirse, Başçı kendi tabiri ile yoğurdu üfleyerek yememiş olacaktır” diyor. Candır, böyle bir kararın ocak ayında olduğu gibi uluslararası çevrelerde TCMB’nin özerkliği ile ilgili endişeleri yeniden gündeme getireceği kanaatinde. FED’in faiz artırımı spekülasyonları artmışken Türkiye’ye para girişinin sekteye uğrayabileceğini söyleyen Egemen Candır, jeopolitik risklere donatılmış küresel duruma dikkat çekiyor ve “Türkiye’nin konservatif hareket etmesi gerekir. Faizlerin daha düşürülmesi adımı, Avrupa2nın parasal gelişme durumunda bir netlik oluşmaya başladığında yeniden düşünülebilir” diyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster