Ana SayfaPara PiyasaDolar için 2 TL zor---

Dolar için 2 TL zor

4 / 7
Dolar için 2 TL zor
09 Nisan 2014 - 14:11 www.finansgundem.com

“DOLAR 2.10 KALICI DEĞİL”

Başta ABD olmak üzere global ekonomilerdeki gelişmeler, Merkez Bankası’nın faizleri beklentilerden fazla artması ve 30 Mart sonuçları ile Türkiye’deki olumlu havanın iyice pekiştiğini vurgulayan Odeabank Bireysel Bankacılık Yatırım Ürünleri Stratejisti Atilla Yenihayat, önümüzdeki döneme ilişkin beklenti ve riskleri şöyle özetliyor: “Her ne kadar kısa vadede olumlu piyasa şartlarının devam edeceğini öngörsek de, ağustos ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri ve yüksek çıkan enflasyon rakamları faizlerdeki düşüşü sınırlandıracak. Bu bağlamda yabancı portföy girişleri ve euronun dolara karşı güçlü duruşunun desteklediği TL’nin 2.10’ları denemesi beklenebilir. Ancak bu seviyelerde kalıcı olması, bahsi geçen riskler yüzünden zor gözüküyor. 2014 genelinde ise TL’nin sert ve kalıcı değer kayıplarından uzak bir yıl geçirmesini bekliyoruz.”

Orta ve uzun vadeli düşünen yatırımcılar için kurun şu anki seviyelerinin dövize kısmi yatırım yapmak için uygun olduğunu söyleyen Yenihayat’a göre, önümüzdeki dönemde dolar değer kazanacak. Özellikle yapısal sorunları devam eden gelişen ülke para birimlerinin dolar karşısında nispi değer kaybetmesi kaçınılmaz.

Öte yandan Yenihayat, TL faizlerinin dolar mevduat oranları karşısındaki üstünlüğü nedeniyle dövize yatırım yapmanın ancak doğru zamanlama ile olumlu sonuçlar yarattığına işaret ediyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster