Ana SayfaPara PiyasaDolar için 2 TL zor---

Dolar için 2 TL zor

2 / 7
Dolar için 2 TL zor
09 Nisan 2014 - 14:11 www.finansgundem.com

BEKLENTİ SATIN ALINDI

Yüksek çıkan Mart ayı enflasyonuna rağmen kurlardaki temkinli düşüşün geçen hafta da sürdüğü görüldü. Ancak piyasa analistlerinin özellikle döviz kurları konusunda oldukça tutucu olduğunu da belirtelim. Esin Çetinel’in Para Dergisi’ndeki haberine göre beklentilerin önceki hafta satın alınmaya başlandığını hatırlatan analistler, bu yüzden önümüzdeki dönemde döviz kurlarındaki tepkilerin çok da abartılı olmayacağını düşünüyor. Öte yandan yerel seçim belirsizliğinin bitmesine karşın şimdi önümüzde cumhurbaşkanlığı seçimi olduğunu hatırlatan analistler yaz aylarına da bu beklentinin damga vuracağını belirtiyor.

Öte yandan konu kurlar olunca global piyasalardaki seyrin de önemli oranda belirleyici olacağı hatırlatılıyor. Özellikle ABD’nin faiz artırımını öne alması, Çin ekonomisindeki kötüleşmenin sürmesi gibi faktörlerin global yatırımcıları ve dolayısıyla Türkiye ile döviz kurlarını doğrudan etkileyeceği tahmin ediliyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster