<
Ana SayfaBankacılıkBankaların rekabeti dijitale taşındı---

Bankaların rekabeti dijitale taşındı

4 / 7
Bankaların rekabeti dijitale taşındı
04 Eylül 2017 - 15:08 www.finansingundemi.com

'İşCep'in payı toplam 16 kat arttı'

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Sezen, Sezen bugün, 5 milyonu aşan dijital müşteriye internet şubesinden 350'ye yakın, İşCep'ten 200'ü aşkın, bankamatikte ise 160'ın üzerinde işlem çeşidiyle zengin bankacılık hizmetleri sunduklarını söyledi. 

Akıllı telefonların gelişimi, mobil uygulamaların artışıyla birlikte mobil bankacılıkta da hızla artan bir kullanıcı sayısı olduğunu belirten Sezen, mobil bankacılığı kullanan bir müşterinin, mobilden istediği anda istediği sıklıkta işlem yapabildiğini ifade etti. 

Sezen, şöyle devam etti: 

"Bankamızın mobil kullanıcı sayılarına baktığımızda; 2011'de yaklaşık 210 bin kişi mobil bankacılığı kullanıyorken, bu sayı 2014 sonunda 1,5 milyona yükseldi. Ağustos 2017 itibarıyla 4,6 milyonu aştı. Bugün bankamızda ayda 120 binin üzerinde net aktif yeni mobil kullanıcı ekleniyor. İşCep ve internet şubemizi aktif olarak kullanan dijital bankacılık müşterilerimizin sayısı 5 milyonu aşmış durumda ve İş Bankası'nda işlemlerin yüzde 86'sı dijital temas noktaları üzerinden yapılıyor. 

Geçen yılsonu itibarıyla son 5 yıllık dönemde, İş Bankası'nın işlemleri içinde İşCep'in kanal payı toplam 16 kat arttı ve 2017 ikinci çeyreğinde yüzde 37 paya ulaştı. İşCep'ten yapılan işlem adedi 2016'da 1 milyarı geçerken, 2017'nin yalnızca ilk 6 ayında yaklaşık 750 milyon işlem gerçekleştirildi." 

'Video etkileşimli uygulamaları yaygınlaşacak' 

Sezen, değişen müşteri davranışları ve beklentileri, başta nesnelerin interneti (Internet of Things), yapay zeka (Artificial Intelligence), artırılmış gerçeklik (Augmented Reality), blockchain teknolojileri ve startupların gündeme taşıdığı yeni dijital iş modelleri ile yeni yasal düzenlemelerin mobil ödeme sistemlerini hızla şekillendireceğini ifade etti. 

4,5G ve 5G teknolojilerinin yaygınlaşmasına paralel olarak, video teknolojilerinin daha fazla gelişmesine ve bankacılık sektöründe müşteri temas noktalarında video etkileşimli uygulamaların yaygınlaşacağına daha fazla tanık olunacağına işaret eden Sezen, blockchain teknolojisinin getireceği yeni altyapılar ve akışlarla birlikte, özellikle kurumlararası mutabakat gerektiren işlemlerde basitlik ve verimlilik açısından büyük bir fayda potansiyeli olduğunu söyledi. 

Sezen, blockchain teknolojisi üzerine inşa edilecek bu yeni finansal altyapıların, bugünlerde kemikleşmiş iş modellerini yeniden sorgulamaya yol açabileceğini dile getirdi. 

Nesnelerin birbiriyle konuştuğu bir dünyaya doğru giderken, satın alma ile noktalanacak senaryolarda bankacılık sektörüne önemli bir görev düşeceğini dile getiren Sezen, bankacılık sektöründe müşterilerin en fazla yakındığı konuların başında, birçok şifreyi akılda tutmanın zorluğu geldiğini vurguladı. 

Sezen, şunları kaydetti: 

"Buna çözüm olarak; gelecek nesil dijital bankacılık hizmetlerinin hızla çeşitli biyometrik sistemlerle entegre olacağını öngörüyoruz. Biz de tüm bu başlıkları yakından izliyor ve bunlar arasından müşterilerimizin yaşamlarını kolaylaştıracağını, müşterilerimize değer katacağını düşündüğümüz alanlara yüksek öncelik veriyoruz. İşCep ve Maximum Mobil uygulamalarımıza dikkat çekici ve fark yaratacak yeni fonksiyonlar ekleyerek müşterilerimizin hayatlarının her anında yanlarında olmaya devam etmek için çalışıyoruz." 

Yalçın Sezen, Maximum Mobil'in, farklı sektörlerden perakende iş ortaklarıyla birlikte tüm banka müşterilerinin günlük yaşamlarına dair uçtan uca satın alma deneyimi sunduklarını belirtti.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster