Ana SayfaTeknolojiDijital dönüşümde Weiss’ten şirketlere para kazanma stratejisi---

Dijital dönüşümde Weiss’ten şirketlere para kazanma stratejisi

8 / 10
Dijital dönüşümde Weiss’ten şirketlere para kazanma stratejisi
24 Haziran 2016 - 10:18 www.finansgundem.com

YÖNETİCİLER BU SORUYA YANIT VERMELİ: BU DÖNÜŞÜMÜ YAPMALI MIYIM?

-Dijitalleşmeye ayak uyduramayan şirketlerin gelecekleri ile ilgili endişelenmeleri gerekiyor mu? Yani şart mıdır dijitalleşme, eğer bu değişimi gerçekleştirmezlerse ne olur?

Michael Weiss: Aslında bütün şirketler dijitalleşmeyi gerçekleştiriyor. Sadece dijitalleşme hızları, yetenekleri ve başarıya ulaşma oranlarında farklılıklar var. Eskiden bakıldığında dijitalleşme sadece farklı bir seçenek, ya da gelip geçici bir moda olarak görülüyordu. Şimdi ise çoğu şirket için – bulundukları sektörün dönüşüm sürecinde kat ettiği yol da gözetilirse – bu bir zorunluluk, üstelik bunu kazanç sağlayarak ve kâr ederek yapmak zorundalar. Yani dijitalleşirken bu dönüşümü verimli bir şekilde yapmak zorundalar.

Dolayısıyla, çoğu sektörde artık yöneticilerin “Bu dönüşümü yapmalı mıyım?” şeklinde bir tercih yapma hakkı olduğunu söyleyemeyiz. Artık sorulan soru şu: “Bunu ne kadar hızlı gerçekleştirmeliyim ve en doğru kararları nasıl alırım?”. Çünkü şirketlerini birden bire değiştirip, “Artık dijitalleşmiş bir şirketiz.” deme şansları yok. Dijitalleşmeyi, hali hazırda var olan ve işleyen bir sisteme nasıl uyarladıkları önemli.

-Dijitalleşme kimlerle yapılmalı? Kimin hangi işi becerebildiği ve yapabildiğini bilmek zor… Örneğin biz 6 senede 5 yazılımcı değiştirdik… 

Michael Weiss: O değişiklikleri yapmanızın sebebi, birlikte çalıştığınız yazılımcıların yetkinlikleri ve sizin asıl ihtiyacınız olan yetkinlikler arasındaki farklar. Sizin dijital bir şirket olduğunuzu bildiğim için özellikle bu konuyu seçmek istedim, bir dijital şirket olarak bu değişim hızını gördüğünüzde çalışanlarınız her ne kadar iyi olursa olsun, değişikliğe gitme ihtiyacı duydunuz. Burada 4. sorumuza bir ekleme yapabiliriz, aslında değişim sürecini nasıl yönettiğiniz, bir süre sonra farklılıkları nasıl yönettiğiniz bir durum haline geliyor.


YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Selami Karakelle20 Eylül 2016 11:57

    Üzgünüm ama bu şirketlere ve bu adamlara para veren CEO'lara ne demeli bilmiyorum. Şirketinizi dijitalleştirip para kazanmak mı istiyorsun. O zaman gidiyorsunuz Türkiye'nin en iyi 3 üniversitesinden birisine ve buralardaki bilgisayar mühendisi doktora öğrencilerini buluyorsunuz. Onlara derdinizi anlatıyorsunuz ve işi bitiriyorsunuz... Bu iş bu kadar basit.

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster