<
Ana SayfaTeknolojiDijital dönüşümde Weiss’ten şirketlere para kazanma stratejisi---

Dijital dönüşümde Weiss’ten şirketlere para kazanma stratejisi

5 / 10
Dijital dönüşümde Weiss’ten şirketlere para kazanma stratejisi
24 Haziran 2016 - 10:18 www.finansingundemi.com

BÜYÜME İÇİN DİJİTAL STRES

-Dijitalleşme müşteri açısından olumlu sonuçlar doğurduğu gibi ciddi sorunlar da yaratabiliyor. Dijitalleşme, gelişiminde ortaya çıkan sorunları çözmede yeterli oluyor mu? Örneğin bankaların telefon bankacılığı bazen bir felakete dönüşebiliyor…

Michael Weiss: Dediğim şey de tam olarak bu. Eskiden olsaydı bankaya gidip oradaki memura, “Seni tanıyorum ve bu problemi çöz” derdiniz. Bu durum çok hızlı gelişen bir süreç, gün geçtikçe de daha karmaşık bir hal alıyor. Şu anda sadece bir probleminiz var, birden fazla problem yaşadığınız zaman “Hayır, bu çok riskli” diyebilirsiniz. Biz bunu “Dijital hüsran” olarak adlandırıyoruz. Teknik olarak mümkün olan şeylerin müşteri memnuniyetine pek de yansıdığını göremiyoruz. Bu noktada yaşanan sorunun sebebi aslında teknolojik yetersizlik değil, dijital dönüşümün işleyişte yarattığı uyumsuzluk.

-Bu dijitalleşmenin suçu mu yoksa bunu yeterince şirketlerin uygulayamaması mı? 

Michael Weiss: Teknoloji günümüzde her zaman olduğundan daha standart bir halde. Şu anda başarısızlıkların ana sebebi çevrimiçi dünya ile çevrimdışı dünya arasındaki büyük bir uyumsuzluğun olmasında, bu dünyalar senkronize değiller. Nasıl yönetileceği bilinemiyor. Aslında insanlar bir çeşit “şizofreni” halindeler, iki ayrı dünyada yaşıyorlar. 

-Bu durum aşılacak mı? Geçici bir süreç mi yoksa böyle devam mı edecek? 

Michael Weiss: Bu durum bir süre daha böyle devam edecek. Aslında 5’inci sorumuz da bununla ilgili. Bu durumun ne kadar daha devam edeceği ile ilgili. Bunu “Büyüme için dijital stres” olarak da adlandırabiliriz. Eğer potansiyel dijital fırsatlara bakarsak, her şey mükemmel ve yolunda görünüyor. Ancak gerçeğe baktığımızda, dijital dönüşüm ile ciddi boyutlara ulaşmış firmaların sayısı oldukça kısıtlı. Burada çok güçlenmiş bir monopoli görüyoruz ve bu sadece ABD menşeli de değil. Çin’li Ali Baba’yı düşünün mesela, çok büyük bir oluşum. Bu pastadan tabi ki herkes pay alamıyor, ya da dilediği şekilde katılamıyor. Ayakta kalan şirketlerin de büyümelerini sürdürmeleri gerekiyor. Bununla birlikte dijital devlerin, geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Microsoft – Linkedin satın alması gibi, başarıyı yakalayan görece yeni dijital şirketleri de satın alma yoluna gittiklerini artarak gözlemliyoruz.


YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Selami Karakelle20 Eylül 2016 11:57

    Üzgünüm ama bu şirketlere ve bu adamlara para veren CEO'lara ne demeli bilmiyorum. Şirketinizi dijitalleştirip para kazanmak mı istiyorsun. O zaman gidiyorsunuz Türkiye'nin en iyi 3 üniversitesinden birisine ve buralardaki bilgisayar mühendisi doktora öğrencilerini buluyorsunuz. Onlara derdinizi anlatıyorsunuz ve işi bitiriyorsunuz... Bu iş bu kadar basit.

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster