Ana SayfaTeknolojiDijital dönüşümde Weiss’ten şirketlere para kazanma stratejisi---

Dijital dönüşümde Weiss’ten şirketlere para kazanma stratejisi

3 / 10
Dijital dönüşümde Weiss’ten şirketlere para kazanma stratejisi
24 Haziran 2016 - 10:18 www.finansgundem.com

DİJİTALLEŞME YEREL ŞİRKETLERCE BİR TEHDİT OLARAK GÖRÜLEBİLİYOR

-Sizin buradaki rolünüz ne? Dijitalleşmede kimin neler yaptığını araştırıp, trendleri mi belirliyorsunuz? Yoksa öneri vererek, bunu değil de şunu yapmalısınız gibi bir yaklaşım mı sergiliyorsunuz?

Michael Weiss: Konuşmamızın ana konusu da aslında bu. Dijitalleşme konusuyla ilgili şirketlerin CEO’ları bize “Ne yapmalıyız?” diye soruyorlar. Bize neredeyse her gün gelen en çok sorulmuş 5 soruyu size aktarmak isterim: 

(1) Eğer içerisinde bulunduğum pazarda dijitalleşme yaşanıyorsa, kazancımı devam ettirebilmem için bunu ne kadar ciddiye almam gerekiyor? Yani bu bir tercih midir yoksa bu bir zorunluluk mudur? Eğer bu bir tercih ise, bu belli departmanların sorumluluğunda projeler bazında mı ele alınmalı yoksa şirket olarak topyekûn mü hareket edilmeli? Bu soruları cevaplayabilmek için aslında şirketin içinde bulunduğu sektörde dijital dönüşümün mevcut ve potansiyel seviyesini ve geleneksel iş modellerine uyguladığı baskıyı iyi okuyabilmek gerekiyor.

(2) Dijitalleşmeden bahsedildiğinde, dijital yıkım (digital disruption) ve başarısızlık da konuşulan konular arasında. Çoğu CEO, mevcut iş modellerini riske edip dijital dönüşüme ayak uyduran yeni bir iş modeli benimsemek veya dijital dönüşümün etkisi altında mümkün olduğunca mevcut iş modelini korumaya çalışmak arasında kararsızlık yaşıyor. Yani dijitalleşme özellikle yerleşik şirketlerce bir tehdit olarak görülebiliyor. Bir yanda yeni bir dijital iş modelinin mevcut gelir ve kar yapısına zarar verme riski var, diğer yanda da dijital dönüşümü benimsemekte geç kalıp fırsatları rakiplere kaptırma ve hatta mevcut iş modelinin uzun dönemde tamamen değersiz hale gelmesi riski var.


YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Selami Karakelle20 Eylül 2016 11:57

    Üzgünüm ama bu şirketlere ve bu adamlara para veren CEO'lara ne demeli bilmiyorum. Şirketinizi dijitalleştirip para kazanmak mı istiyorsun. O zaman gidiyorsunuz Türkiye'nin en iyi 3 üniversitesinden birisine ve buralardaki bilgisayar mühendisi doktora öğrencilerini buluyorsunuz. Onlara derdinizi anlatıyorsunuz ve işi bitiriyorsunuz... Bu iş bu kadar basit.

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster