Ana SayfaTeknolojiDijital dönüşümde Weiss’ten şirketlere para kazanma stratejisi---

Dijital dönüşümde Weiss’ten şirketlere para kazanma stratejisi

10 / 10
Dijital dönüşümde Weiss’ten şirketlere para kazanma stratejisi
24 Haziran 2016 - 10:18 www.finansgundem.com

GİRİŞİMCİLİK YÜKSEK ANCAK KUŞKUCULUK DA BÜYÜK

-Türkiye’deki şirketleri ve CEO’ları dünyadaki şirket ve CEO’larla kıyasladığınızda, Türkiye’nin durumu nasıl? Dijitalleşme ve dönüşüm bağlamında Türkiye nerede duruyor? 

Michael Weiss: Bizim gözlemlerimiz, Türkiye’de bu gelişmelerin daha deneysel olduğu yönünde. Girişimcilik yüksek seviyede, ancak kuşkuculuğun da büyük bir faktör olduğunu söyleyebiliriz. Aslında bu çok sağlıklı bir yaklaşım, çünkü hevesle hiç bilmediğiniz bir alana atlamak yerine bunun hakkında denemeler yapıp, gerçekten işe yarayıp yaramayacağını görerek ilerlemek çok daha mantıklı. Örneğin, yurt dışından küresel bir şirketin CEO’su bize fintech ile çalışmanın çok faydalı olacağını ve CEO olarak kendi imajına katkıda bulunacağını söylüyor. Ancak Türk CEO’lar, tabi ki hepsi adına konuşamam ancak bizim çalıştığımız Türk CEO’lar daha çok “Benim şirketim için bu mantıklı mı?”, “Bunu tek başıma başarabilir miyim?” ve “Eğer bunu başka bir yöntem ile gerçekleştirirsem, daha fazla para kazanabilir miyim?” şeklinde sorular soruyor. Yani Türkiye kesinlikle bir kopyala-yapıştır diye tabir ettiğimiz bir ülke değil. Fakat yine de dijital dönüşüm için karar verme sürecini, mevcut iş modelinin yaşam döngüsünde sonlara yaklaşmadan sağlıklı şekilde tamamlamak gerekiyor.

-Trendleri özetler misiniz? Dijitalleşme nereye gidiyor? Ne yapmamız gerekiyor? 

Michael Weiss: Bence buradaki en önemli konu başlıklarından biri, insanların kendi algıları çerçevesinde bu konuyu biraz küçümsüyor olmaları. Yani eğer özel hayatınızda internet üzerinden alışveriş yapıyorsunuz ve herkesin de internet üzerinden alışveriş yaptığına inanıyorsunuz. Ancak biz “dijital yıkım” risk ve fırsatlarından bahsediyoruz. Dijital yıkım dediğimiz şeyi depreme benzetebiliriz. Yıllarca emek vererek büyüttüğünüz şirketinizi, sizden çok daha hızlı, teknolojiye ayak uydurmuş biri çıkıyor ve sizin için çok büyük bir tehdit oluşturuyor. Sonuç itibariyle baktığınızda bütün bu süreç tamamen iki şeye odaklanıyor: Yaratıcılık ve Kârlılık. Sadece yaratıcı ve üretken olanlar bu hıza ayak uyduramayıp ayakta kalamıyorlar. Aynı zamanda, çabuk para kazanma amacıyla diğerlerini kopyalayanlar da uzun ömürlü olamıyor. A.T. Kearney olarak bu çıkmazın içerisinde bizim sunduğumuz yardım, bu iki önemli noktanın nasıl organize edileceğini gösteriyor. CEO’ların ya da yöneticilerin yerine geçmiyoruz ancak sahip olduğumuz tecrübe ve yaptığımız araştırmaları temel alarak danışmanlık hizmeti veriyoruz. Amacımız müşterilerimizin dijital dönüşümde ani fakat kırılgan bir sıçrayıştan ziyade, adım adım dijital uyumlu iş modellerine ulaşmalarını sağlamak.


YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Selami Karakelle20 Eylül 2016 11:57

    Üzgünüm ama bu şirketlere ve bu adamlara para veren CEO'lara ne demeli bilmiyorum. Şirketinizi dijitalleştirip para kazanmak mı istiyorsun. O zaman gidiyorsunuz Türkiye'nin en iyi 3 üniversitesinden birisine ve buralardaki bilgisayar mühendisi doktora öğrencilerini buluyorsunuz. Onlara derdinizi anlatıyorsunuz ve işi bitiriyorsunuz... Bu iş bu kadar basit.

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster