ATO Başkanı Baran: Yeniden büyümeye odaklanmalıyız
Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Türkiye’nin üçüncü çeyrekte kaydetti 1,6’lık büyümeyi değerlendirdi.
Türkiye’nin son dönemde yaşanan kur hareketliliği ve fiyatlardaki yükselmeye rağmen büyümesini sürdürdüğüne dikkat çeken Baran, “Yeni Ekonomi Programı’nın adım adım uygulanmasıyla Türkiye ekonomisindeki yapısal sorunlar kökünden halledilebilir. Kur ve faiz döngüsünün kırılmasıyla oluşan dengelenmeyle yeniden büyümeye odaklanmalıyız” dedi.
ATO Başkanı Baran, yazılı bir açıklama yaparak, TÜİK tarafından açıklanan Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) 2018 yılı üçüncü çeyrek verilerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin GSYH’sının ilk çeyrekte yüzde 7,2, ikinci çeyrekte de yüzde 5,3 oranında büyüme kaydettiğini hatırlatan Baran, üçüncü çeyrekte sağlanan büyümenin yüzde 1,6’da kaldığını söyledi. Baran, Türkiye ekonomisinin son dönemde yaşadığı kur hareketliliği ve fiyatlardaki yükselmeyle başlayan olağanüstü dönemin Yeni Ekonomik Program kapsamında dengelenme ve disipline yönelik tedbirlerle kontrol altına alındığını ifade etti. Bu süreçte inşaat başta olmak üzere bazı sektörlerin olumsuz etkilendiğini kaydeden Baran “Çok sıkıntılı bir dönemi hızla alınan tedbirler sayesinde kısa sürede atlattık. KDV, ÖTV indirimlerinden, SGK prim borçlarının taksitlendirilmesine, finans sektörüne olan borçların yeniden yapılandırılmasından, bazı ürünlerin satışında taksit sayısının artırılmasına kadar alınan tedbirler yerini buldu ve büyüme ivmeyi düşürerek de olsa devam etti.” dedi. Baran, ekonomide yaşananların asıl sebebinin dış saldırılar olduğunu da hatırlatarak, “Kim ne derse desin Türkiye’nin ekonomisinin sağlam olduğu bir kez daha kanıtlanmış oldu” diye konuştu.
Yeni Ekonomi Programı’nın adım adım uygulanmasıyla Türkiye ekonomisindeki yapısal sorunların kökünden halledilebileceğini kaydeden Baran, “Kur ve faiz döngüsünün kırılmasıyla oluşan dengelenmeyle yeniden büyümeye odaklanmalıyız. Yeni Ekonomik Programın yol haritasıyla yapısal tedbirleri hayata geçirmeye devam ederek, cari açığı sorun olmaktan çıkartıp, ileri teknoloji üretimini hayata geçirip, katma değeri yüksek üretim yaparak, orta gelir tuzağından bir an önce çıkmalıyız.” diye konuşt
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.