Ana SayfaBankacılıkCitigroup'tan 5 Türk bankası için tavsiye---

Citigroup'tan 5 Türk bankası için tavsiye

1 / 6
Citigroup'tan 5 Türk bankası için tavsiye
08 Ocak 2015 - 09:50 www.finansgundem.com

Türkiye'nin enerji fiyatlarında düşüşten en fazla fayda sağlayan  ülkelerden biri olduğunu, cari işlemler açığı üzerinde baskı  azalırken, dezenflasyonun destek bulduğunu belirten Citigroup, bu  gelişme sonrasında finans sektörü için daha olumluya döndüklerini  bildirdi.

Citigroup yayınladığı raporda, ekonomistlerinin şu anda TCMB'nin  2015'in ilk yarısında ortalama fonlama maliyetini yüzde 8,5'de yüzde  7,5'e indirebileceğini tahmin ettiklerini belirtirken, bu faiz indiriminin bankaların kar marjları ve hisse performanslarını destekleyici olacağını vurguladı.

Bununla birlikte ekonomistlerin ABD'de kısa vadeli faizlerin 2015 4.çeyrekte yükselmesinin TCMB'nin 2015'in ikinci yarısında duruşunu değiştirmesine yol açacağını da öngördüklerini belirten Citigroup, bu nedenle 2015'de ortalama net faiz marjında 2014'e göre sadece hafif bir artış öngördüklerini vurguladı.

Faiz indirimi beklentilerine ve 10 yıl vadeli gösterge faiz oranının düşmesine bağlı olarak 2015 ve 2016 kar tahminlerini yukarı yönlü revize ettiklerini belirten Citigroup, Garanti Bankası, YKB veİş Bankası için fiyat hedeflerini, Garanti, Halkbank, İş Bankası ve YKB için tavsiyelerini yükseltti.

Citigroup, Halkbank'ı Orta-Doğu Avrupa, Ortadoğu, Afrika bölgesi odak listesine ekledi. Halkbank'ın para politikasında  bir gevşemeden faydalanmak için iyi konumlandığını vurguladı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster