Ana SayfaBankacılıkCEO’ların 2017 performansı---

CEO’ların 2017 performansı

6 / 7
CEO’ların 2017 performansı
04 Nisan 2018 - 11:42 www.finansgundem.com

“2018'DE KREDİ BÜYÜMESİ AZALACAK"

Temel Güzeloğlu/QNB Finansbank Genel Müdürü 

2017 yılında yakalanan yüksek kredi büyüme rakamlarının ardından kredi büyümesinin bu yıl bir miktar ivme kaybetmesini bekliyoruz. Ancak KGF’de kalan limitin de kullandırılması ve vadesi gelen kredilerin geri döndürülmesi sayesinde ivme kaybı sınırlı olacak. Sektör büyümesinin daha çok tüzel kredilerde devam etmesini bekliyoruz. İhracatı özendirmeye yönelik alınan tedbirler de bu öngörümüzü destekliyor. Banka olarak sektör büyümesine paralel şekilde tüzel kredilerde büyüme İştahımız devam edecek. Kurumsal bankacılık ve proje finansmanında rekabetçi politikamız devam edecek. Özellikle çok uluslu firmaların, nakit akışlarını bankamız üzerinden geçirmeleri ana hedeflerimizden biri olacak. 

2017 yılında özellikle tüzel müşteri grubu odakta olmak üzere tüm müşteri gruplarında sektör kredi büyümesi üzerinde büyümeyi hedeflemiştik. KGF’nin katkısıyla büyümenin belirleyicisi bizim hedeflerimize de paralel olarak tüzel krediler oldu. Ana hissedarımız QNB’nin gücüyle proje finansmanlarındaki katılım oranımızı yukarıya çektik. Yakaladığımız yüksek kredi büyüme oranı, kârlılığımızı da olumlu etkiledi. 2017’de risk yönetimine odaklandık; kredi portföyümüzün riskliliğini yakından takip ederek analiz ettik. Yakın takip ve yönetimimizin olumlu etkisini yıl içinde ayırdığımız provizyonlarda gözlemledik. Dijitalleşme ve operasyonel verimlilik yatırımlarımız neticesinde operasyonel verimliliğimizde ciddi seviyede artış oldu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster