Ana SayfaBankacılıkCEO’ların 2017 performansı---

CEO’ların 2017 performansı

3 / 7
CEO’ların 2017 performansı
04 Nisan 2018 - 11:42 www.finansgundem.com

MEVDUATTAKİ ZORLU SINAV

Sektörde 2017 sonu yüzde 116’ye yükselen kredi/mevduat oranında artık limitlere gelindiği için bankalar için en zorlu sınavlardan biri, mevduat toplamaydı. Bu sınavı Halkbank, Anadolubank, Fibabanka ve Alternatifbank yüzde 26’nın üzerinde büyümelerle başarıyla geçti. 

Halkbank’ın Genel Müdürü Osman Arslan, mevduatta yüzde 28,6 büyümeyi nasıl yakaladıklarını şöyle anlatıyor: 

“Küçük montanlı tasarruf sahiplerinin mevduatlarında önemli artış sağladık. Hurda altınlar için yeni mevduat ürün ve hizmetlerini hayata geçirdik. Bankamızdan maaş alan kamu ve özel sektör çalışan sayısını yükselttik.” 

2017 yılında ilk defa mevduat toplayan Rabobank’ın genel müdürü Güray Alpkaya, sadece gıda ve tarım sektörüne odaklı kurumsal bankacılık müşterilerine yardımcı olmak ve anlık ihtiyaçlarına destek verebilmek amacıyla kurumsal mevduat kabul ettiklerini belirtiyor. 

Kredi ve mevduat büyümelerinde dengeli gitme hedefleri olduğunu aktaran Alternatif Bank Genel Müdürü Kaan Gür, mevduatta bireysel tarafta özellikle özel bankacılık kanalından yararlandıklarını açıklıyor ve “Mevduatta büyüme yüzde 50-50 bireysel ve tüzelden geldi” diyor. Bu kalemde sektörün üzerinde büyüyen Şekerbank’ın lideri Servet Taze de küçük tasarrufların adresi olarak tabana yaygın mevduat toplama stratejisi güttüklerini açıklıyor ve “Ayrıca daha önce bankayla çalışmamış kesimlerin finansal kaynaklara erişimini sağlıyoruz” şeklinde konuşuyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster