Ana SayfaPara PiyasaUzmanlar faiz kararı için ne dedi?---

Uzmanlar faiz kararı için ne dedi?

1 / 6
Uzmanlar faiz kararı için ne dedi?
24 Kasım 2016 - 14:20 www.finansgundem.com

IşıkFX Başanalisti Gizmen Nalbantlı, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) bir taraftan sıkılaştırma yaparken diğer taraftan da piyasaya likidite sağlayarak bütün enstrümanları kullanarak TL sahip çıktığını gösterdiği vurguladı.

Başanalist Gizmen Nalbantlı Foreks'e yaptığı açıklamada, TCMB'nin bugün bağımsızlığı gösteren bir duruş sergileyerek hem politika faizinde hem de gecelik faiz oranında artış yaptığını kaydetti ve zorunlu karşılık oranlarında tüm vade dilimlerinde 50 baz puan indirim yapılarak finansal sisteme 1.5 milyar dolar likidite sağladığını belirtti. 

Nalbantlı, TCMB'nin bir taraftan sıkılaştırma yaparken diğer taraftan da piyasaya likidite sağlayarak bütün enstrümanları kullanarak TL sahip çıktığını gösterdiğinin altını çizdi ve şu şekilde konuştu:

"Merkez Bankası kurdaki yükselişin enflasyon ve ekonomi üzerindeki etkilerini sınırlamak için bu kararı aldığı metinden anlaşılıyor. Son dönemde artan volatilite sonrası alınana bu karar kısa vadede TL varlıklara pozitif yansıyabilir. Ancak büyük resme baktığımızda dünyada güçlenen bir dolar olduğunu gözden kaçırmamalıyız. 

FED’in Aralık ayı sonrası önümüzdeki yıl yapacağı faiz artış hızı, doların değer kazanmaya devam etmesi anlamına geliyor. Ayrıca içerideki sorunlar devam ediyor. Karar sonrası Avrupa Parlamentosunun Türkiye ile ilgili müzakereleri geçici olarak durdurduğu haberi geldi. İçerideki siyasi ve jeopolitik gelişmeler devam ettiği sürece TL üzerindeki baskının devam edebileceğini düşünüyorum. Kurda 3.35 desteğinin üzerinde kaldığımız sürece yukarı istek devam edebilir." 


ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Volkan 24 Kasım 2016 15:52

    Enflasyon artacak bütçe açıkları artacak acı reçeteler gelecek seneye meydanları siyasiler zor doldurur

  • sermet24 Kasım 2016 15:30

    işler artık merkezin kontrolünde değil 3-4 puan faiz artırırsa kısa dönem kontrol eder ülke çok borçlandı içerisi ise karışık belirsiz istikrarsız kararlarla gidiyor

  • Murat24 Kasım 2016 14:32

    Piyasa sallamadı bile en 200 baz puan arttırım gerekli.

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster