Ana SayfaPara PiyasaDolar geri çekilir mi borsada çıkış sürer mi---

Dolar geri çekilir mi borsada çıkış sürer mi

3 / 3
Dolar geri çekilir mi borsada çıkış sürer mi
31 Ekim 2016 - 07:28 www.finansgundem.com

BIST’in kafası karışık

Fed’i adeta hiç mi hiç ka’ale almayan bir seyir izliyor Borsa İstanbul tarafı. Ağustos ortasından bu yana neredeyse yatay seyrini sürdüren BIST 100 endeksi için aşağıda 77.700 ilk, 77.250 seviyesi ikinci aşamada önemli olacak. Kur tarafındaki düzeltmeler BIST’e kısa süreli destek verse de bana göre BIST’in piyasalara ödemesi gereken bir “diyet” var. Faiz ve kur tarafı gelişmeler karşısında değer kaybederken, BIST tarafı inatla cari seviyelerini korumayı başardı.

Ne kadar devam edecek, doğrusunu isterseniz ben de merak ediyorum. Diğer gelişen ülke piyasalarından çok geride kalmış olabiliriz ancak sadece değerlendirmelere bakılarak bir kıyaslama yapmaktan öte faktörlerle bir arada yaşıyoruz. BIST 100’ün tüm bunları fiyatladığından çok emin değilim. Dolar bazında 2.60 doların üzerine (Cuma günkü kapanış 2.52) çıkılmadıkça kalıcı bir yükseliş için umutlu olmanın pek bir anlamı yok. Aşağıda 2.30 dolar seviyesi önemli bir destek olacak.

ABD seçimleri kritik

HILLARY Clinton’ın -mail skandalında yeni bir aşamaya geçildi. FBI’ın; başkan adayı Clinton’ın danışmanının eşinin bilgisayarında maillerinin bulması başkanlık yarışında dengeleri değiştirecek mi? Bu kadar kısa sürede bir sonuç alınamasa ve Clinton seçilse bile başkan olduktan sonra bu konu gündemdeki yerini koruyacak, piyasalarda gereksiz bir volatiliteye sebep olacağa benziyor. Hillary Clinton’ın görevden uzaklaştırılma tehdidi altında olacağı konuşuluyor.   

Ali Ağaoğlu / Gazetevatan

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster